Böyle birşey nasıl yapılır ?

GND-

Üye
s.a dostlar ;
bu video da vatandaş 9 Voltluk pil ile çakmak gibi bişey yapıyor buton v.s şeyler bağlıyor buraya kadar herşe tamam ama orda 2 cıvatanın arasına bağladığı telin adı nedir ? bugün bir elektrikçiye gittim nikel tel gibi bir şey verdi saç kılı gibi onu değdirdim pile ama video da ki gibi olmadı böyle birşeyi nasıl yaparız yada ne teli bu ?

Krom-Nikel tel olmalı.

evet elektrikçide öyle dedi ama pile bağlayınca öyle kızmadı neden ki ???

birde elektrikçi şunu dedi bunu pile bağladığında fazla akım çeker pili çabuk bitirir dedi doğrumu acaba ???

Moderatör tarafında düzenlendi:
O telin adı krom nikel 5 santim kadar uzunluğunda kiprit çöpüne sar sonra 9 volt pile bağla
dikat et kısa süre tel ısınır elini yakma uzun süre kullanırsan pil patlayabilir.
tel kızarmassa uzunluğunu kısat. tel erirse uzunluğunu uzat.

O telin adı krom nikel 5 santim kadar uzunluğunda kiprit çöpüne sar sonra 9 volt pile bağla
dikat et kısa süre tel ısınır elini yakma uzun süre kullanırsan pil patlayabilir.
tel kızarmassa uzunluğunu kısat. tel erirse uzunluğunu uzat.

tamam ama bana verdiği tel saç kılı gibi sarmak elde tutmak çok zor oluyor bşraz daha kalın olmsa ne olur ki ???

elektrikli ısıtıcıların çalışma prensibi de bu şekil demi bir tele + ve - eksi den Elektrik veriyorlar tel kızıyor ısınıyr bu şekilde mi ???

Moderatör tarafında düzenlendi:
Siz o telin uzunluğunu ayarlayarak bir nevi rezistans elde etmiş olacaksınız.Çok uzun olursa pilin gücü yetmeyip tel kızarmayacak çok kısa olursa pilin gücü fazla olup tel kopacaktır.Elektrikli ısıtıcı dediğiniz mantıkta çalışıyor fakat + ve - olarak değil AC de çalıştığı için faz nötr olarak çalışıyor. Bende zamanında çakmak bulamayınca elektrikli ısıtıcının bozuk rezistansını söküp küçük bir parça koparıp led adaptörünün dc çıkışına takmıştım 12Vdc ile 3 5 sn içinde kızarıp sigaramı yakıyordu.

Siz o telin uzunluğunu ayarlayarak bir nevi rezistans elde etmiş olacaksınız.Çok uzun olursa pilin gücü yetmeyip tel kızarmayacak çok kısa olursa pilin gücü fazla olup tel kopacaktır.Elektrikli ısıtıcı dediğiniz mantıkta çalışıyor fakat + ve - olarak değil AC de çalıştığı için faz nötr olarak çalışıyor. Bende zamanında çakmak bulamayınca elektrikli ısıtıcının bozuk rezistansını söküp küçük bir parça koparıp led adaptörünün dc çıkışına takmıştım 12Vdc ile 3 5 sn içinde kızarıp sigaramı yakıyordu.

valla bilmiyorum pek beceremedim ... :( :( :(

Yapılan yorumlara ek olarak pil kaliteside bu deneyde etkendir. Pil zayıfsa yada akım verecek kifayette değilse ısınmayacaktır.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri