böyle birşey nasıl yapılır ?

GND-

Üye
evet arkadaşlar bu video daki projeden yapmak istiyorum nasıl yaparım ??

Proplar anahtar görevi görüyor. Propları doğru noktalara değdirince anahtarı kapatıp lambayı yakmış oluyorsunuz

bağlantı böyle mi olmalı ???

Ekli dosyalar

• 20180222_235925.jpg
    20180222_235925.jpg
    169.9 KB · Görüntüleme: 25
Böyle olmalı. Gerilim temsilidir. Öylesine yazdım. Lede uygun pili baglayabilirsin
PicsArt_02-23-12.06.11.jpg

eyvallah saolun...
ama anlamadığım nokta şu problar siyah renkl çizimler mereye bağlanacak ? birde 9 v pil nereye bağlanacak ??
Videodakine uygun olarak çizdim. Videodakiyle karşılaştırın. Daha net anlaşılır. Proplar kontrol uçları. Pilin eksi kısmını eksiye artı kısmını artiya baglayabilirsin. Çizim kolaylığı için ledi aşağıya çizdim. Kafa karıştırmasın. İstediğin yere koyabilirsin

Son düzenleme:
Videodakine uygun olarak çizdim. Videodakiyle karşılaştırın. Daha net anlaşılır. Proplar kontrol uçları. Pilin eksi kısmını eksiye artı kısmını artiya baglayabilirsin. Çizim kolaylığı için ledi aşağıya çizdim. Kafa karıştırmasın. İstediğin yere koyabilirsin

karşılaştırıyorum da pek çözemedim .. ??;);)

Lambanın yanması için + ve - ye ihtiyaç var. Eksi zaten gidiyor. Artı da giderse lamba yanacak. Artı proplardan geçiyor. Mesela probun birini dilde ekşiye dokundurup diğer probuda aşağıda doğru yere yani ekşi yazan yere dokundurduğunuzda artı lambaya ulaşıp lambayı yakacaktır. Proplar yanlış yere dokunursa lamba yanmayacaktir.
PicsArt_02-23-12.28.30.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri