Böyle motor problemi düşman başına!

hocam bır fotograf gonderebılırsınız umarım en azından etıket uzerınde marka vs olursa yardımcı olmaya calısırım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sevgili arkadaşım şayet motor etiketi normal bi asenkron motor etiketi ise fazın biri gelmiyor demek şaçma olur. Eğer motorun klemensinde ölçdüğün değerin doğru olduğuna eminsen o motor muhtemelen asenkron motor değildir. Servo motor olma ihtimali yuksekdir ama bu noktada bir çelişki var acaba 3faz servomu yoksa Dc servomu olduğu belirsizdir. En azından motorun markası cnc markası veya moturn yaptığı görev konularında bilgi verirsen sevinirim.
 
motorun yıldız/ üçgen degil..

MOTORUN U1 V1 W1 ...U2 V2 W2 UÇLARIN OLDUGUNA GÖRE MOTORUN ÇİFT DEVİRLİ BİR MOTOR..
MULTİMETREYLE OLÇÜM YAPTIGİNDA GORDÜGÜN DÜŞÜK VOLTAJ FAZININ BİRİNİN OLMAMASINDAN KAYNAKLI ,, YANİ MEVCUT 2 FAZININ DİĞER SARGILAR ÜZERİNDEN DÖNÜŞÜ, NEDENİ DE DAHLENDER MOTORLARDA(Y/yy DA AYNIDIR) BÜTÜN SARGILARIN BİRBİRİNE İŞTİRAKLİ OLMASI,MULTİMETREYLE HER SARGI ARASINDA OHM DEGERİ GÖRMEN DE BUNDAN DOLAYI..,,


MOTORUN UCLARINI BOSALTARAK: DÜŞÜK DEVİRDE U1 V1 W1 380 VOLT ,U2 V2 W2 DE VOLTAJ GÖRMEYECEKSİN,,,,BURADA FAZININ GERÇEKTEN GELMEDİĞİNİ GÖRECEKSİN..
YÜKSEK DEVİRDE :U2 V2 W2 380 VOLT, U1 V1 W1 DEKİ UÇRARININ KISA DEVRE OLMASI GEREKİR..MOTORA ANAHTARLAMA YAPAN HER NEYSE ONU BULMAN GERKİYOR..

zaten arızayı bulmussun fazın birisi gelmiyor..GELDİĞİNDE DE SORUN ORTADAN KALKAR..

SAYGILAR
 
Son düzenleme:
Bu motor cnc tezgahına ait bir motor ise dahlander bir motor olma ihtimali yok.Bu driverla sürülen bir servo motordur.Turkerweb motorun etiketini ve sürücücüsünün etiketini belirtirsen motor ve sürücüsü hakkında daha ayrıntılı bilğiler ortaya çıkar.
 
CNC makinaları servomotor kullanır zaten
Bütün CNC yatay işleme ve dik işleme merkezlerinde böyledir
 
merhaba arkadaşım
Eğer Motorun servo motor ise sürücü ile yol veriliyordur
sürücü girişini kontrol ettikten sonra sıkıntı görülmüyorsa sürücü mosfetlerinde sıkıntı olabilir..
 

....... burada bahse konu olan sadece 2 hıza ihtiyaç var slow high 2 hız için neden servo kullanılsın?YANİ ÇOK FAZLA DEĞİŞKEN HIZLARA İHTİYAÇ YOK..
......etiketinde u1 v1 w1 ...u2 v2 w2 etiket bilgisi var
........servo motorda böyle bir etiketleme veya markalama varmı?
........motorun Y/üçgen oldugunda kusku ediliyor,,demekki bir asenkron motor...
cnc tezgalarında elbetteki yogun olarak servo motorlar kullanılıyor ve kullanılmak zorunda..cünkü tezgah cnc,,,bütün cnc tezgahının her tarafında kullanılmayabilir............................................................................
.........................
GÖZ ODUR Kİ DAGIN ARKASINI GÖRE,AKIL ODUR Kİ BAŞINA GELECEĞİ BİLE,,

SAYGILAR
 
çok enteresan bizim oralarda buna kör dövüşü denir. cnc tezgahlarda çok fazla çeşit motor kullanılabilir.acaba arkadaş bunları göz önünde tutup daha fazla done verebilirse bir çare elbette vardır.eminimki o makinenin firmasından şemada istenebilir.
 
KORAY BEY;
Motor kesinlikle dahlander tipi (çift hızlı)motor.
Dahlander motorun çalışma prensibi:
Tek sargılı iki devirli (Dahlender bağlantılı) üç fazlı bir asenkron motorun iki ayrı devirde şartlı çalıştırılması
1-Dahlender bağlantılı bir asenkron motor bir başlatma butonuyla düşük hızda, başka bir başlatma butonuyla yüksek hızda çalıştırılacak ve durdurma butonuyla durdurulacaktır.
2-Durdurma butonuna basmadan, motor düşük hızdan yüksek hıza geçirilebilecek fakat yüksek hızdan düşük hıza geçirilemeyecektir.
3-Motor termik aşırı akım rölesiyle korunacaktır.
4-Ayrıca motorun faz akımlarına bakmalısınız.
Saygılarımla.
 
330 okuduysa,kontaktör veya termik şalter kontagını gecirmiyodur...veyaa klemenslerin sıkılıgını kontrol etmelisin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…