Ben bir ara böyle bir arızada ula fazın biri yok ne oluyor demiştim Kesici kontaklarını falan kontrol etmiştik ; orda arıza bulamadık ; tekrar kesiciye yol verdik ; oraya buraya bakınırken trak diye kesici düştü ; kurulamaz duruma geldi . Faz toprak kısa devresini buldukEkstra bilgi:
Topraklama çok iyide olsa çok uzun bir beslemede kablo empedansından dolayı Sigorta atmaz.
Dünya devi bir tesiste birkez başıma geldi
Bende AG den bahsediyorum ama farklı bir dünyadanBenim bahsettiğim AG'de düşük kesitte (2x1,5mm² omalı) ve çok uzun bir hattı. Eleman kabloyu nötr'e ve toprağa değdiriyor ark yapıyor ama Sigorta atmıyordu.
Bende AG den bahsediyorum ama farklı bir dünyadan
tabii kesit ince ve mesafede çok uzun olunca gerilim düşümünden dolayı sigortayı açtırmayabilir. mesafe ve kesit çok önemli tabiikiBenim bahsettiğim AG'de düşük kesitte (2x1,5mm² olmalı) ve çok uzun bir hattı. Eleman kabloyu nötr'e ve toprağa değdiriyor ark yapıyor ama Sigorta atmıyordu. Hat çok uzun olduğundan kablo empedansı kısadevre akımını yük akımı mertebelerine indiriyordu.
tabii kesit ince ve mesafede çok uzun olunca gerilim düşümünden dolayı sigortayı açtırmayabilir. mesafe ve kesit çok önemli tabiiki
Ekstra bilgi:
Topraklama çok iyide olsa çok uzun bir beslemede kablo empedansından dolayı Sigorta atmaz/atmayabilir.
Dünya devi bir tesiste birkez başıma geldi
2500 kva lık ( 3500 amp. şalterli ) trafoda bende maalesef böyle bir arıza ile karşılaştım.Fazlardan bir tanesinde gerilimin sıfır göstermesinden uyandık !
tabii kesit ince ve mesafede çok uzun olunca gerilim düşümünden dolayı sigortayı açtırmayabilir. mesafe ve kesit çok önemli tabiiki
gerilim düşümünün artmasının sigortanın açma yapmasını engelleyeceğini daha önce düşünmemiştim hiç.Gerilim düşümü bağlayacağın yüke göre daha da artar tabii ki küçük güçlü bir cihazı rahatlıkla çalıştırır da kısadevre yapıncada sigortayı attırmıyor işte toplam empedans. Sakat bir durum.