Bağ evi için UPS mi taşınabilir güç kaynağı mı?

Ar-kur-Tek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
1,745
Puanları
756
Yaş
49
Sayın arkadaşlar.

Bir arazide yapmayı düşündüğüm (prefabrik) bir ev için , şimdilik elektrik olmadığı için UPS mi yoksa taşınabilir güç kaynağı mı almak daha ideal olur.?

1 KW/1000 Wh civarında güç yeterli şu anda benim için (UPS olursa daha da büyüyebilir. Malum bütçe meselesi)

Ben bu arkadaşı orada bırakmayıp taşımayı da düşünüyorum. Sadece giderken götürmek niyetim. Eğer şartlar elverirse de gün içinde Güneş enerjisi ile şarj etmeyi (Fotovoltik)

Bütçe, çmür dayanıklılık ve esneklik (genişleyebilme v.s) açısından hangisini tavsiye edersiniz? İkisinin de bildiğiniz kadarı ile iyi ve kötü yanlarını yazarsanız sevinirim.

Selam ve saygılarımla.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çalıştırmak istenenler nelerdir, ne kadar süre çalıştırılacaklar?

İki sene süre ile ben de Şebeke elektriği bağlanmadığı için bir adet 195 Wh güneş paneli, bir adet solar şarj kontrol cihazı, bir adet 300 watt tam sinüs inverter ve bir adet 60Ah 12V LFP akü ile hem aydınlatmayı, hem 8 kameralı güvenlik kamera kayıt sistemini, hem telefon şarjlarını (12v araba çakmaklık şarjı aracılığıyla veya şarj cihazı üzerindeki usb'lerde) ve birkaç saat bilgisayarı şarj edebildim. Sistem 12 volt üzerine kurulu. İnverteri sadece dizüstünü şarj edeceğimde açtım. Bu tür bir sistem çok daha verimli olacaktır. Tüm sistem bir kutuya yerleştirilebilir. Sadece güneş panel(ler)i sabit yerinde bırakılabilir. Çok izsiz bir yerse hırsızlık olayına dikkat!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,936
Mesajlar
921,848
Kullanıcılar
451,113
Son üye
oguzhan3507

Yeni konular

Geri
Üst