rockerbilo
Üye
Öncelikle merhaba. Ustalar, üstte çizim yaptığım board üstündeki led lambaları, bozuk sensörlü lambanın acil led kısmından söktüm. 3*1.2V 600mAh şarjlı pil ile çalışıyorlar. Elektrik devrede iken şarj oluyor ve yanmıyorlar. Elektrik kesilince piller devreye giriyor ve üstteki pcb üstündeki ledler yanıyor. 2 adet bozuktan çıkardım o boardları.
Soruma gelirsem, o lambaları mutfakta dolap altına yerleştirip, adaptör ile çalıştırmak istiyorum. Üstteki gibi bir bağlantı yaptım. Hobi olarak uğraştığımdan emin olmamak ile birlikte, paralel bağladığımı düşünüyorum. İlk önce 5.3V 650mAh bir adaptör buldum, ona bağladım. Elektriğin ilk gittiği led board ışığı parlak yandı. 1-1.5 Metre uzağa, cat 5 kablonun içinden 2 tel çıkartıp bağladığım ikinci led board kısık yandı. Sonra amperin yetmedğini düşünüp, 17,50 tl ye 2A veren syrox marka samsung şarj adaptörü aldım. (Bu marka hakkında yorumlarınızı da isterim.)
2A adaptörü bağladığımda ısınma sorunu daha da arttı. İlk led board aşırı ısınıyor ve etrafa pis koku yayıyor. 2. led hemen hemen aynı parlaklıkta yandı, fakat ısı sorunu var. Hem led pcb, hem de adaptör felaket ısınıyor. Sizden ricam, kaç volt, kaç amper adaptör bağlamam lazım? Lamba ğalarken hangi şemaya göre bağlamam lazım? Bağlama şeklim doğru mu? Bu arada tek led board un çektiği amperi ölçtüğümde multimetre ekranında 0.40 değeri mevcut. Multi metre 20 ayarında ve sigortasız kısımdan bağlayarak ölçtüm. Sanırım bir tanesi 400mAh çekiyor? İki lambanın toplam voltu yaklaşık 9V olduğu için, 9V kaç amper mi takmalıyım yoksa? Resim direk adresi:
https://i.hizliresim.com/mMyBXZ.jpg
Son düzenleme: