Baştan Sona Cnc Yapımı

Bi makine var kurcaladığım ağır tip sağlam şase 4 kw spindle 0.75 kw servo 1/5 redüktörlü bu cnc de rahat işleyebilir miyim

Yine döndük başa sizin dediğinizi burda bulma
O dediğin router. Cnc işleme merkezinde işleteceksin yoksa hassasiyet olayını unut. Routerin en iyisinde bile tabla ile paralellik problemi olur.
çok zor. Burdan yola çıkarsak hassaisyet işi hikaye oldu bizim. Amaaannn salla laserde kes yüzeyi taşla olduğu kadar olsun artık

Ya da hiçbiri ile uğraşma. Tam köprü panelllerini de ağır tip sigma profil yap. Kutu gibi olsun. Hem parçaları işletecek kimseye muhtaç olmazsın. Daha hızlı olur. İyi ayarlarsan makine de stabil olur. Hatta sabit köprü yap.

Scheme_121107_iso1.jpg

Ya da hiçbiri ile uğraşma. Tam köprü panelllerini de ağır tip sigma profil yap. Kutu gibi olsun. Hem parçaları işletecek kimseye muhtaç olmazsın. Daha hızlı olur. İyi ayarlarsan makine de stabil olur.
ben de düşündüm onu da tam aklıma yatmamıştı. sede söyleyince tamam işte bu dedim :)

CRP800-4848-base_1920.jpg

Hatta bir yöntem daha var ama denendi mi bilmiyorum. Standart bir taşlama edinmek. Büyük devir levhalara kızaklar için süper düz bir slider üzerinde kanallar açmak.

onu buralarda zor hallederiz. biraz ilkel ama kullanışlı teknikler ön planda olması şart :)

5DjkkL.jpg

Z9lVVG.jpg

Köprü tasarımı bu fikirlerinizi alabilirmiyim

5DjkkL.jpg

Z9lVVG.jpg

Köprü tasarımı bu fikirlerinizi alabilirmiyim

Yanlardaki kalınlık çok fazla bukadar olmasına gerek yok. Ayrıca bölmeler arasına çapraz bağlantı yapmak faydalı olur. Ayrıca bir tavsiye olarak köprü ayaklarını profilden motor ve araba bağlantı bölümünü yine flanş kullanarak yapabilirsin. Hem üretim hemde montajı daha sağlıklı olur.

Demir profilden yapmak için bir çözüm buldum. Linear rayları alırken bütün alacaksınız. O linear rayları monte edeceğiniz kalaslardan bir slider yapacaksınız. Neyse en iyisi çizmek. İptidai çizip atarım.

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri