Bakım Mühendisliği?

Eğer ailenle birlikte cuma akşamından hafta sonları tatile çıkma hayalin yada yıllık izinlerde yurt dışına gitme hayalin varsa bakımcılığa hiç bulaşma , çünkü bu tür şeyleri bulamazsın... Arkadaşların dediği gibi mesai çok olur ve teknik olarak sana bişeyler katar ama kısacık ömrümüzde bu fedakarlığın karşılığı alır mısın işte o tartılşılacak konu...
 
Sanırım konunun birebir muhatablarından birisi olarak konuşmalıyım :) sadece teoriğin yetmediği bunun yanında uygulama bilgisininde gerektiği üstelik insanlar ile de ( hem altındaki hem üstündekiler)iyi geçinmek zorunda olduğun bir meslek.Bakımcılık öyle bir meslek ki insanı vezir de eder rezilde ancak vezir olanı göremesemde rezil olan çok. Uzmanlaşırsan her şeyi bilen adam olursun çünkü bir bakımcı her şeyi bilmek zorundadır işletmesiyle alakalı. Zaten sen küçükken eline tornavida alıp oyuncakları veya evdeki malzemeleri sökmeye başlamadıysan bu mesleği sevemezsin. Eğer severek yapıyorsan seni tutabilene aşk olsun. Kolay gelsin.
 
zevkli iştir eğer öğrenmeye meraklı ve hevesliysen.
 
bana göre teklif aldığınız şirket prestijli köklü bir şirketse bir de macerayı seviyorsanız.geri çevirmeyin derim.ha bir de sektörde önemli tabi özellikle enerji sektöründe millet bayram yapar siz de bakım.
 
staj yaotığım fabrikada bakım mühendisleri 4 yıldır hiç bi bayram tatil yapmamışlar.
yaz tatilinde 5 yıldızlı otele gidfip daha bodruma varır varmaz geri çağğrıldıkları da olmuş.. yukarıda ki ustaların da dediği gibi kendini geliştirme adına mükemmel bir alan fakat aile yaşantıısı ve stres de cabası..
 
her zaman üretimin dediği olur.özellikle elektrik elektronik otomasyon bakım mühendisi isen ,arızalar ilk sana gelir ve mekanik te olsa,porses de olsa,operator hatası da olsa elektrik olarak üretim raporlarına yazılır ve sen çağrılırsın.gecen gündüzün,bayramın,yılbaşın olmaz.elinde telefon ile uyursun.
yol yakınken bakımcı olmayın derim..bakımcılara da Allah yardım etsin
 
valla 7 senedir bakım mühendisi olarak çalışıyorum. yeni doğmuş oğlumu 15 gün boyunca kucağıma alamamıştım. O sırada gece geç saatlere kadar makine montajı yapıyorduk.
Bu tür olayları göz önüne almak gerekli. Bir de benim gibi tek mühendissen ve fabrika vardiyalı çalışıyorsa o zaman yandın. Bırak tecrübeyi kaç derim. Çünkü ben bir karşılığını görmedim suçlamalar dışında.
En iyisini yaparsan zaten görevin. Biri bir şeyi kırar dökerse neden kontrol etmedin derler...
 
Arıza olduğunda sürekli araştırma içinde olduğundan dolayı ileriki senelerde mühendisim deyipte ortaya çıkabilir,bişeyler üretebilirsin.makinanın eski parçalarını yenileriyle değiştirebilirsin.ayarlarını yaparsın bağlantılarını yaptırırsın..stresi olmasa güzel iş
 
türkiye'de arge mühendisliği diye birşey yok zaten.(yani olsa bile çok sınırlı)

satış mühendisliği de elde tencere ile kapı kapı dolaşmaktan farksız.

deneyimsiz mühendise yöneticilikte yaptırılmaz, patron yaptırsa bile deneyimsizsen eline yüzüne bulaştırırsın yada mesleğinle hiç uğraşmazsın bile.

masa başı rapor/kağıt işleri de mühendislere yatkın değil.

türkiyede bu mühendis süperdir dediğin adam alman ürünlerinin nasıl kullanıldığını en iyi bilen adamdır.

bu koşullar altında yeni mezun birisinin bakım mühendisi olarak çalışması ve işi öğrenmesi bence en mantıklı olan. mühendis olabilirsin ama gençliğinde elde tornavida röle kontaktör kumanda otomasyon uğraşıcan biraz.o zaman rahatlıkla mühendisim diyebilirsin bana göre. bu açıdan ilk başlarda bakım mühendisliği ilerleyen dönemde de yöneticilik bence en mantıklısı.
 
Peki tatil ve mesai konusunda şikayeti olan arkadaşlar mühendis mi? mühendisse altlarında kaç teknisyen çalışıyor?

Evet bu konuda size katılıyorum ...Teknisyen olması %100 dogaldır sanırım...Staj yaptıgım yerdeki Ustalarım /Öğretmenlerim yurt dışı arıza analize gidiyor, demekki masai teknisyenler için!!!

SaygıLarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Mesajlar
935,971
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri
Üst