Bakır kaplama tel kullanmak istermisiniz?

doğru turgay bey %100 bakır olmaz. %99,9 veya %99,8 olur fizik kurallarına göre. ben %100 derken genel olarak konuştum. yani tamamı bakır olarak demek istemiştim. aralarında çokta fark yok.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet bunu biliyorum. ben yuvarlak hesap %100 dedim.
 
%99 sadece teferruat dostum. önemli olan diğer yazdıklarım..
 
DIAMETER&TOLERANCE (mm) 0,18
TENSION STRENGTH (Mpa) 102
EIONGATION %12
RESISTIVITY Ωmm2/m 0.027631

bu degerler %10cu %90 al. için.

%30cu %70al. degerleri daha yüksek
 
ürün alunimyum tel ile hemen hemen aynı öz dirence sahip üstünün bakır kaplama olması cok fazla birsey degiştirmiyor.bana faydası olacagına zararı olur kanaatindeyim . müşteri kaybetmeme yol acabilir.müşterilerimin güvenini kaybetmek istemem size kolay gelsin. hayırlı işler.
 
kesiti büyük kablolarda kullanılabilir veya baralarda ama iç tesisatta kullanılan kablolarda kullanılmasının imkanı yok gibi geliyor bana
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu konu yakın zamanda sıkça gündeme gelmeye başladı, bu tip kablolar birçok ükede kullanılmaktadır, ancak sadece alüminyum kablo ile alüminyum üzeri bakır kablo arasında çok ciddi performans farkları vardır, bu konuyla ilgili yapılan denemelerde alüminyum üzeri bakır kablo(%30cu+%70al) ile bakır kablo arasında 3x1.5 kesitte 130mt mesafede %7 gibi bir kayıp oranı olduğu gözlemlenmiştir, ancak bugünkü şartlarda maliyetlere bakıldığında her iki kablo arasındaki üretim maliyetleri belki şaşırtıcı olabilir ama yaklaşık %30-35 civarıdır, kırılma konusuna gelince alüminyum üzeri bakır kablo ile bakır kablo arasında kırılma dayanımı birbirine çok yakındır, üzerindeki bakır kaplama telin kırılma dayanımını ciddi oranda arttırmaktadır, ancak burada dikkat edilmesi gereken konu bu tür kablo üretildiğinde tüketiciye satarken normal kabloymuş gibi satmak yani sahtekarlık yapmak mı yoksa tüketiciyi bilgilendirerek ve gerekli fiyat avantajı sağlanarak doğru hizmeti vermek mi bunun ayrımının yapılmayacağı ve birçok suistimale sebep olacağını düşünüyorum, Türkiye'de bu konu ile ilgili herhangi bir standart mevcut değildir ve bu sebeple şu an üretilmesinin sakıncalı olacağı kanaatindeyim.

Ben kablo üreticisi veya ticaretini yapan biri değilim yukarıda verdiğim bilgiler bizzat denemler esnasında şahit olduğum konulardır, alüminyum üzeri bakır kaplı kablo kullanılabilir ancak her kabloda veya her uygulamada kullanılabilir anlamında gelmediğini düşünüyorum, gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan ve gerekli standartlar belirlendikten sonra üretilmesinde bir sakınca yoktur.

Saygılarımla
 
cca dediğimiz kablo mu?
Daha ayrıntılı bilgi geçermisin.Silikon mu pvc mi ısısal ve direnç özellikleri nedir?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…