bana önerebileceğiniz metre sayıcı varmı

Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
arkdaşlar işletmemizde korlara sarılı alüminyum folyolarımız var.korlarda kac metre folyo sarılı oldugunu öğrenmek için bi sistem yapmak istiyorum.işyerinde yada uygulamayı yapan kullanan arkadaşlardan fikir almak isterim.
 
endanın metre sayacını kullanabilirsin. türkçe kullanım kılavuzu var ve kullanması oldukça kolay. bir enkoder ile beraber kullanarak istediğin devreyi yapabilirsin
 
aslında ben videodaki rulalarda kaç metre folyo sarılı onu görmek istiyorum. Elimde ilkel metre sayacları var tekerlekli ben dijital yapmak istiyorum buna benzer uygulama yapan arkadasım yokmu?tekerlekli sayac kullanıyorum sabit dönen milin birine monta ettim tekerlek 3 turda 1metre yol aliyor.ordan yola çıkarak hesapla kac metre folyo sarılı oldugunu buluyorum şimdilik.
 
Sabit dönen mile tekerlekli sayaç monte ettiğin zaman milin altından aliminyum folya geçmediği zaman da saymaya devam edecektir değilmi:?
Bunun yerine açma kısmından sonra doğrultma ünitesi varsa onun çıkışına malzemenin üstüne basacak bir tekerlek ve bu tekerleğe bağlı bir enkoder ve toplayıcılı bir counter koyarsan aliminyum folya geçtiği zaman üzerine basan tekerlek döneceğinden (hava pistonu ile baskı artırmak malzemendeki dalgalanmayı engeller) enkoderden çıkan sinyal de counter ın ayarlarından malzeme boyunu bulabilirsin sanırım.
Sizin sisteminizi tam bilmiyorum ama aliminyum folyo açıldıktan sonra uçar makas gibi bir şeyle kesiliyorsa bu sistem içinde de boyu okuyacak bir sistem olması lazım sanırım.
Aliminyum rulo açılmadan rulo boyunu tahmin etmen çok zor.Ancak rulo tonajından takip edip ortalama bir done çıkartırsan eline o şekilde yapabilirsin.
 
tekstilcilerin kalte kontrol makinalarında metraj için kullandıkları encoderlerin tekerlekleri var kauçuk kaplı enda yada emko marka bir sayıcı al folyonun üzerine tekeri bastır bu kadar
 
tekstilci arkdaşlar yada bu sekilde sarım yapan celık halat ip metrajını görmek için nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?birde merak ettiğim üzerinde no na kontakları bu kontakları kullanarak malzeme koptuğunda makina stop a geçmesi için bi sistem yapıcam iyi çalişmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,757
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst