dün akşama kadar, hangi bankaya internet üzerinden baş vurduysam onaylanmamıştı. ve hain banka bana 50,000 ₺ kredin hazır gel kullan mesajı attı. hatta sayfasında yazılı olan orandan daha yüksek verdiği için gittim bankaya bozuk attım ve eve döndüm. bankacımı aradım ne yapayım diye sordum (mali danışmanım) bu orandan al ne yaparsan yap dedi. ve gidip aldım. paramı cebime koyup kuyumcuya gittim. değerli kuyumcu bir hesap hatası yaptı bana 20 tane yerine 36 tane çeyrek verdi. el sıkıştık yola çıktım. ben hesap bilmem. esnafın sözüne güvenirim. kuyumcu ne dediyse doğrudur. yolda eniştem telefon açtı ve geri döndüm yaptığı hatayı anlattı ve 16 tane çeyrek altını geriverdim. her zaman derim insanın dini vicdanıdır diye. duymaza gelebilirdim, salağa yatabilirdim. ama vicdanım buna izin vermez. islamda faiz olayı geçmişte yaşanan olaylardır. günümüzde ticaret her yerde ve biz bu ticaretin çarkıyız. eskiden veresiye defteri vardı, şimdi bütün ticarethanelerde pos makinesi var. hiç biri cari hesapla çalışmıyor. ve bu çarkın dışında kalırsan maddi manevi kaybedersin.