Banyo ikili prizdeki fazla siyah kablo ne işe yarıyor?

thronix4

Üye
Selamlar, banyonun ikili prizini bağlamaya çalışıyorum. Sol kasada kırmızı, mavi, sarı-yeşil dışında bir tane de siyah kablo var. Sağ kasada ise ayna buatından geldiğini düşündüğüm bir kahverengi, bir siyah var. Bir de adamlar iki kasanın ortasına kısa, siyah bir kablo bırakmış.

Ben burayı ilk açtığımda sol prizde maviyle kırmızı aynı deliğe, sarı-yeşil ortaya, sağ deliğe de iki siyah bağlıydı. Sağ prizde ise üste iki siyah, alta kahverengi takılıydı. Şimdi bu ortadaki kısa siyah kablo köprü atmak için falan mı yapılmış, yoksa tamamen gereksiz mi? Eski bulduğum gibi aynen bağlayıp geçeyim mi yoksa tehlikeli bir durum var mı? Yardım edebilirseniz sevinirim. IMG_1983.webp

Yönetmeliğe göre priz kasaları dağıtım kutusu olarak kullanılamaz dense de uygulama da her türlü saçmalık malesef yapılmakta. Burada doğaçlama takılan üstadımızın ne haltlar yaptığını buradan tespit etmemiz malesef mümkün değil . Çünkü çoğu tesisatta renk kodlarına uymak gibi bir kaygı da yok. İşini bilen bir ustanın bakması lazım.

Son düzenleme:
Yönetmeliğe göre priz kasaları dağıtım kutusu olarak kullanılamaz dense de uygulama da her türlü saçmalık malesef yapılmakta. Burada doğaçlama takılan üstadımızın ne haltlar yaptığını buradan tespit etmemiz malesef mümkün değil . Çünkü çoğu tesisatta renk kodlarına uyumak gibi bir kaygı da yok. İşini bilen bir ustanın bakması lazım.
Evet haklısınız ben bu işte amatörüm priz yuvadan fırlayınca artık şalteri indirip sıkacaktım ki elime düştü komple.
7 yıldır bu şekildeymiş nasıl söktüysem aynı yerlerine takıp sıktım. Bir de sağdaki kasaya da oturmuyor kutu geride kalıyor sanırsam. Teşekkürler yorum için.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri