Barajdan Eve Kadar Nakil Hattı

yenmuh

Üye
Katılım
21 Eki 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
Selamlar ben yeni muhendisim ve bazı eksikliklerimi tamamlamak istiyorum. Öğrenmek istediğim bir konu şu:

Enerji barajda üretildi. Buradan ilk nereye, hangi voltaj ve akımla taşınıyor?
Daha sonra bu enerji evimize ulaşana kadar kaç trafo merkezinden geçiyor ve bu aşamalardaki voltaj, akım değerleri yaklaşık ne kadar oluyor?

Tabi bu sorularımın cevapları projeden projeye değişebilir ancak ben genel olarak soruyorum. Üstatlarım yardımcı olursa çok memmun olurum.

Saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım bunda belirli bir kural yoktur.Çevre şartları , mesafeler bu konuda etkili olur ama temel pirensip alternatörde üretilen elektrik bir veya birkaçtane trafonun paralel bağlayarak yüksek gerilime çevrilir.Şalt sahasında gerekli koruma elamanları ve ölçme elemanlarının ardından.Enterkonnekte şebekeye bağlanır.
 
Merhaba , baraj veya termik santral sizin için heralde farketmez,termik santralı anlatalım : Genaratörden 15000 volt ve 6900 - 7000 amper olarak çıkar.Ana trafo ile 380.000 volt - 200 ampere dönüştürülerek yüksek gerilim hatları ile şehir merkezlerine yakın olan şalt sahalarına veya trafo merkezlerine taşınır.İndirici trafolar ile 380kv/ 154 kv - 380 kv / 34.5 kv trafolar ile şehir dağıtım istasyonlarına taşınır.34,5 KV. / 6.3 KV - 34,5 kv / 0,4 kv trafolar ile mahalle aralarına direk veya yeraltı hatları ile taşınır.Direklerden veya tali tablolardan evlerimize gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,990
Mesajlar
922,337
Kullanıcılar
451,202
Son üye
atih

Yeni konular

Geri
Üst