Baret ve Kep baret hangisi kullanalım

wolflane

Üye
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
682
Puanları
16
Yaş
47
yönetmelik ne olduğunu bilmiyorum piyada baretler bu gün sordum nalbura 3 4 lira gibi dedi kep şeklinde var 8 lira dedi bunun kullanımı ile ilgili bir sıkıntı varmı ?
 
CE belgeli baret kullanımı doğrusu.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kep şeklinde olanı bazı iş güvenlikçiler kabul etmiyor. Bilginize...!
 
Selamlar,

Bareti öncelikle kendiniz için almalısınız. İç çamaşırınız nasıl konfor ve sağlık açısından önemli ise, barette aynı şekilde olmalıdır.
çalışma esnasında terlediğinizde baretinize yapışan toz ve kirler hastalıklara davet çıkartır.
ilave olarak baretin içinde, baret ile kafanız arasında bulunan elastik kısmın esnekliği ve Hasas-açılı boyutlandırılabilir olması önemlidir.
Sizlere tavsiyem 3M'in baretlerini tercih etmenizdir. ben 11 senedir kullanıyorum, hiç pişman olmadım :)

Saygılarımla.
 
Not olarak; Kep tipi baretler barete gelen şoku absorbe etmedikleri ve Önündeki güneş kesici kısmın görüş açısını daralttığı için İş güvenliği uzmanlarınca onaylanmaz.
Baret'in şeklini bence önemsemeyin, Kafanıza 5 metreden düşen m3 civatanın ne kadar etkili olacağını hesaplayın sonrasında sizin sağlığınıza uygun olanı kendiniz seçin :)

Saygılarımla.
 
İş güvenliği malzeme teknik verileri

Elektrikçi için baret;

1. Baret madeni aksamı bulunmayan, darbeye, neme, ısıya, yağa, suya, aside, tere dayanıklı ve Elektrik yalıtımlı malzemeden yapılmış olmalıdır.

2. Baret tek parça olarak imal edilmiş olmalıdır.

3. Baretin cilt ile teması olan kısımları için, cilt tahrişine neden olduğu bilinen veya sağlığa olumsuz etkisi olan malzemeler kullanılmamalıdır.

4. Baretin ayarlanabilir veya giyen tarafından yer değiştirmek için çıkarılabilir herhangi bir kısmı, herhangi bir alet kullanmaksızın ayarlamalı, çıkarmayı ve takmayı kolaylaştıracak şekilde olmalıdır.

5. Baretin ayarlanabilir tertibatı beklenen kullanım şartları altında, kullanıcının bilgisi dışında hatalı ayarlamaya meydan vermeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.

6. Baretin baş çevre bandı alın kısmını kapsayacak şekilde ve genişliği 30 mm den az olmamalı, baret ile band arasında en az 5 mm lik havalandırma aralığı bulunmalıdır.

7. Baret 30 kV test gerilimine, 20 kV işletme gerilimine dayanıklı olmalıdır.

8. Yan havalandırma delikleri olan baretlerde delikler kapatılabilir düzenekte imal edilmelidir.

9. Baret ön siperliği en az 40 mm uzunluğunda olmalıdır.

10. Baş bandının çevre bandına olan bağlantıları en az 4 adet olmalı, çevre bandı genişliği ise 10 mm den az olmamalı ve çene bandına bağlı olmalıdır.

11. Baretin dış yüzey mesafesi maksimum 80 mm, iç yüzey mesafesi maksimum 50 mm, iç düşey açıklığı ise en az 25 mm. olmalıdır.

12. Baret bütün yan teçhizatlarıyla birlikte 500 gr dan ağır olmamalıdır.

13. Baretin giyme yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır.
14. Baret isteğe bağlı olmak koşuluyla 3 numara altında ( 50-54, 54-57, 57-62) imal edilmelidir.

15. Baret şok absorsiyonu, delinmeye karşı direnç, aleve karşı dayanım, çene bandı halkaları, elektrik yalıtımı, yanal deformasyon ve ergimiş metal sıçraması testlerinde TS2429 EN 397 no.lu standarda göre başarı ile geçmiş olmalıdır. Baretin test sonuçları ile ilgili raporlar tekliflere eklenmeli ve ANSI Z-89 gerilim deneyi, EN 397 ve CE belgeleri aranmalıdır.

16. Baret üzerinde yapımcı firma adı ve sembolü, imal yılı, seri no ve test gerilimi silinmeyecek biçimde bulunmalıdır.
 
merhaba arkadaşım baretlerde c belgesi ve iso belgesi yeterli renklerde fark etmez ama şanyelerde bazen ekiplere göre renk seçiyolar çaışacağın yere bağlı
 

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Mesajlar
930,717
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri
Üst