otomasyoncu58
Üye
boyle sorular sormanız cok ıyı oluyor bılımıyen arkadaslarımız bırseyler ogrenebılır bende dahil
Bundan önceki devremizde 1 led için 1.6 V yetiyordu. Şimdi neden 2 tanesi 4.4V çıktı.hocam yorumunuz doğru ancak bu devreyi hiç sağlıklı bulmadım. Zenerle yapılan doğrultucu kondansatorde 9 volt biriktiriyor ancak iki kırmızıled 4 yada 4.4 volt yapar. Mantıklı değil.
Anladım Serkan ustam. Ustam 1N4007 diyotun görevi nedir burada? Olsa ne olmasa ne?kırmızı ledler maksimum 2.0 volt 2.2 volt ile beslenir.
evet zener burada voltajı sınırlama ve alternatif voltajı doğrultucu şekilde kullanışmış. Bu yüzden sağlıklı bulmadım
ayrıca ledlere serı dırençte takmak lazım.
İstediğin kulübe al abi ya öğrenecem ya da öğrenecem. Zaten sıkıntı bu parçaları devre üzerinde yorumlayamıyorum istediğim kadar parçaların okuyayım devre de yorumlayamazsam anlamı yok. Yardımın için teşekkürler.o diyorum görevi doğrultucu dur. Alternatif voltajı doğru voltaja donusturmenin bir kaç yöntemi var. Tm dalga doğrultma gibi yarım dalga doğrultma gibi. Pc ye geçince bu doğrultucuları detaylı anlatırım resimler eklerim. Hocam bunları soruyorsanız geçmiş olsun sizide kopuk elektronikçiler klubune alalım.
Doğrultmaçlar
tek diyotla iki diyotla ve dört diyotla yapılabilir. Yarım dalga ve tam dalga doğrultulur. Dalga şekillerini aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.