kaygısız
Usta Üye
Bugün yaptığım bir test aletini paylaşmak istiyorum. Hazır adaptörler genelde ucundan ya da dibinden kablo arızası verir ama ortadan ve başka yerlerden de çıkabiliyor. Bu kablo kopuk yerini tespit etmek için basit bir şey yaptım. Gereken malzeme bir adet ikili klemens, iki adet küçüklerinden dikiş iynesi ve birde 24 volt küçük güçte minyatür ampul. Ampul olarak 24 volt elimde olmadığından 2 tane 12 volt süsleme ampullerinden seri bağladım. Dikiş iynelerini klemense ampul kabloları ile birlikte tutturdum. İynelerin klemensten dışarı 1 cm çıkması yeterli. Adaptör fişte iken çıkış kablosunu ucundan başlayarak kablonun ikisine birden ortasından batacak şekilde bastırıyorum ampul ışık vermezse çıkarıp biraz daha ileriye batırıyorum. Ampul yanarsa son iki yerin arasında bir yerde kopuğu tespit ediyorum. Bu eskiden telefon hatlarına toplu iyne ile girmenin benzeri oluyor. Laptop adaptörlerinin kablolarını test etmek için izolasyonu açıp yapmak gerektiğinden uygun olmuyor. Normal adaptörlerde genelde ikili kablo olduğundan kolayca kopuk yer tespit ediliyor. İyne delikleri küçük olduğundan görünmüyor. Ampulu klemense bantlayabilirsiniz ben sıcak silikon kullandım. Deneme yapımı olduğundan özensiz oldu düzgün bir tane daha yaptığımda resim de koyarım.
Sizinde yaptığınız varsa paylaşırsanız bizlerde yararlanırız. Başka yaptığım şeylerde var zaman zaman onlarıda paylaşacağım.
Sizinde yaptığınız varsa paylaşırsanız bizlerde yararlanırız. Başka yaptığım şeylerde var zaman zaman onlarıda paylaşacağım.