Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, lehCHE. Senin istediğin gibi bir sistemi ben kullanıyordum. Evimdeki Creative marka ses sitemimin ses çıkışlarına bobin bağlayarak sesin biraz bas çıkmasını amaçlıyordum. Bobinin ardına hoparlörü bağladığımda amacıma bir nevi ulaşmıştım. Biraz meraklı biri olduğumdan, bobinin ardına led bağladım. Sonuç tahmin edeceğin gibi oldu. Led bass seslerin ritmine uyarak yanıp sönmeye başladı. Biliyorum uzun oldu ama son birkaç tecrübe aktarıp bitiriyorum. Bobinin hangi ucuna led'i hangi ucuna ses çıkışını bağlayacağını hatırlamıyorum. Fakat parçaladığım 9V adaptörün şebekeye bağlanan kısmına led'i, çıkışına da ses çıkışını bağlamıştım. Eğer yanlış hatırlamıyorsam; bobinin uçları arsında ölçüm yapıldığında; yüksek dirençli uçlar şebeke, düşük dirençli diger uçlar ise çıkış oluyordu. Bağlantıyı; eğer benim gibi 5.1 sistemin varsa içini açıp bass kolonundan uçları alıp öyle yaparsan bağlayacağın ışıklar daha şık, güçlü ve çok yanar. Bağlayacaksan led bağlamanı tavsiye ederim. Yanmamasını istiyorsan Led'lere uygun şekilde direnç bağlamalısın, yada sesi az açabilirsin Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi çalışmalar.