Hocam tamam çalıştı. Ortadaki sarı led biraz zayıf yanıyordu bende 1k drenç yerine 200 om takarak düşürdüm ve led canlandı biraz. Benim için yeterli.
9v pille ile denedim tam istediğim gibi sadece kırmızı led yanıyor. Ben buna 2 video çekip yayınlayacağım. Bir tanesi takacağım alete nasıl takıldığıyla ilgili diğeri ise bu devrenin nasıl yapıldığıyla ilgili. Müsaade ederseniz videomda sizden de bahsetmek isterim (istediğiniz şekilde). Özel mesaj yoluyla cevap yazabilirsiniz.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Devre ters dediniz ya o konuda da kafamda soru işareti kalmasın diye söylüyorum. Devrede diyotları normal bağladık. Zenerleri bağlayınca bütün ışıkları yanıyordu. Acaba fabrikasyon hatası mı var diye düşündüm.
https://electronics.stackexchange.com/questions/424518/battery-indicator-circuit
bana gönderilen bu görselde ve videolarda adamlar zener diyotların siyah şerit olmayan kısımlarını dirençlere lehimlemişlerdi. Bu şekilde yaptığım bağlantı zenerleri etkisiz hale getiriyordu.
Bu mesele biraz kafamı karıştırdı. Çizime göre bağlatıyı yaptım ve şu anda çalışıyor. Sadece video çekerken biraz bende anlatım hususunda tereddüt yapabilir.