Elimde bir adet bu bataryadan mevcut güneş paneli ile şarj edeceğim fakat eksi ve artı bağlantısını nasıl bulabilirim. Bataryada 5 adet çıkış var 2 kırmızı ,2 siyah , bir tane de mavi.
kırmızılar artı siyahlar eksi mavi data ucu voltajı okumak için ama sistem nasıl bilmiyorum çıkışa bağımsız iki besleme var, kırmızı siyahtan şarj edersin normal şartlarda cihazı da görmek lazım, varsa orijinal şarj cihazını da. güneş panelinden sakın direkt şarja bağlama
Fit Laptops: For Samsung Galaxy Tab P6200 For Samsung Galaxy Tab P3110 For Samsung Galaxy Tab P3100 For Samsung Galaxy Tab P6201 For Samsung Galaxy Tab P6208
Güneş panelini tp4056 devresine bağlayacağım oradan da bataryaya çıkış yapacağım. fakat 2 adet kırmızı 2 adet siyah olunca nasıl bağlayacağımı bilemedim. O 2 kırmızı uçları ve siyah uçları birleştirmeyi deneyerek şarj etmek bataryaya zarar verir mi ?
ölçü aleti ile ölçmeden asla bir şey yapma pil yada pillleri imha edersin sende yaralanırsın. tp4056 ile ben şarj sırasında çok pil şişirip imha ettim. 1 amper çıkış verir . dikkatli olmak gerekir.
izmir menemen de ikamet ediyorsan getir onu kesip biçip şarj olacak hale getireyim . yada sen biraz gözü kara olacaksın jakı kesip kabloları tek tek
tp4056 çıkışına baglayıp şarj lamba durumuna bakacaksın. bu arada ölçü aletini amper kademesine al durumu kontrol edersin.