Bayan Öğrencilere tavsiye edeceğiniz Üniversite bölümleri

muratmert4

Usta Üye
S.A.
Sayın Arkadaşlar Kızım üni. imtihanında 24.600 cü sıralamayı aldı. Gönlünden küçük yaştan beridir tıp geçiyordu ama sınavda yarısını yaptığı ve yetiştiremediği için çok üzülmüştü...
Neyse tavsiyeniz nedir???
Üni ve bölümler tavsiyelerinize ihtiyacımız vardır. Kolay gelsin.

Sağlık sektöründen devam etmesi iyi olabilir.fizik tedavi gibi eczacılık diş hekimliği hatta iki yıllık anestezi odyometri vs

Bence mühendisliğe hiç girmeyin

Naçizane tavsiyem önce kızınıza sorun "gerçekten ne istiyor" Tıp gerçekten olmak istediği bir şey mi yoksa aile çevre yönlendirmesi yada popülarite nedeni ile mi yöneldiği bir alan.Zira Tıp seçmek meslek seçmenin ötesinde yaşam tarzı seçmek demektir. Hayatınız boyunca 7/24 doktorsunuzdur ve daima kendinizi geliştirmek zorundasınızdır.Kızınız gerçekten bunu istiyorsa bir iki doktorla oturup konuşsun ve ona göre son kararını versin.Baktınız Tıpta ısrarcı o zaman bir sene daha beklesin ve tekrar sınava girsin.Bir sene geleceğinizi seçmek için çok bir süre değil,okula bir sene geç başladığını düşünün.Hedefi varsa kesinlikle bu sene illa bir bölüme git diye ısrar etmeyin.

Bunun dışında meslek seçiminde referans "mutlu olacağı" bir mesleğe yönelmesi.Getirisi iyi ama hayat boyu sevmeyeceği bir işi yapmaktan inanın belirli bir yaşı geçince pişman olacaktır.

Bunlara ek olarak birde kabiliyet meselesi var.İnsanlarla iletişimi iyidir ve çabuk iletişim kuruyordur ve sabır taşıdır öğretmen olabilir.Hatta küçük çocuklarla daha iyi anlaşıyor ve yönlendirebiliyordur okul öncesi öğretmenlik olabilir.Estetik kabiliyeti vardır Mimar olabilir hatta ender bulunur bir tasarım bakışı vardır iç mimar olabilir.Bayanlarda pek sık rastlanmaz ama analitik yönü kuvvetlidir mühendis olabilir.İdari yönü kuvvetlidir,çözüm üretme kabiliyeti vardır Endüstri Mühendisi olabilir.Dil yeteneği vardır mütercim ve tercümanlık okuyabilir...Bu böyle uzar gider.

Hasılı kızınız ne olmak istiyor,neye yatkın gelecekte planı ney ona göre bir yol haritası çizilmeli ve asla ama asla ailesinin (buna sizde dahil) çevresinin istediğini seçmeyip ,seçiminin iyi ve kötü etkilerini kendisinin çekeceğini bilerek kendi istediğini seçsin.Yoksa para kazansa da mutlu olmayan bireyler arasına katılması işten bile değil.Benim yaşıma gelince inanın bu daha da net anlaşılıyor..

Son olarak kızınızla oturup konuşun ama sadece dinleyin gerçekten ne istediğini söylemesini sağlayın ama gerçekten sağlayın.Sizin veya çevresinin kınamasından çekinmeden gönlünden ne geçiyorsa onu söylesin.Tutup ben itfaiye eri olacağım derse bile kızmayın oturup konuşun,Hayatı geleceği anlatın ama nihayetinde seçimi ona bırakın..

Umarım haddimi aşmamışımdır.Sadece etrafta hayatı yaşayacak olan çocuğun istediğini değilde kendi arzularının gerçekleştirmesi için çocuklara baskı yapan aileleri görünce üzülüyor insan.

Allah bağışlasın, İnş. kızınız mutlu ve huzurlu bir hayat süreceği seçimler yapar.

Selam ve saygılarımla.

Sn. @as.yıldırım çok teşekkür ederim.
Sn. @Ar-kur-Tek tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 2 kızım var hiç bir zaman yönlendirme yapmadım yapmam, isteği ve tercihi kendi yapmalı bize de onu yönünde yanlışa sapmasını önlemek düşer. Büyük kızım çok küçük yaşlardan beridir doktor olmak istedi hep Küçük kızımda hayvanları çok sevdiği için halende veteriner olmak istiyor. Liseye ilk geldiğin de bak kızım Hayatının en önemli ilk sapağına girdiğin ana yaklaştın. Lise okumak için 4 yılın var hayatın için 5 hedef belirle ve her yıl en kolayını ele ve en sona tek birini bırak dedim. Bu yıl ki sınav çok farklı olduğu için sıkıntı oldu. Kızım ara sırada kitap oku ve okumanı ve anlamanı hızlandır dedim pek dinlemedi. İlk sınavdan çıkarken çok üzgündü. Sorular çok uzundu okumakdan yetiştiremedim dedi. Hayırlısı

bence kızınızın sevdiği bir bölüm olmalı her şeyden önce insan sevmediği işite ne kadar başarılı olur tartışılır saygılarımla.....

Zorlama ile ve sevmeği iş ile insanı işini tam yapamıyor , sadece para biraz mutlu ediyor . Herkes için değildir tabiki .

Türkiyenin durumu iş bulmak ( ? ) ve talep az meselesi , insanı her işe sürüklüyor örneğin insan ekmek parası için ( işi sevdiğin , işi sevmediğin , işi yapabilecekmisiniz , yapamayacakmısın ( işi bilmeden yapılan riskli işler vs gibi ) ne alakasız işlere yönlendiriyor , bu tabiki devlet kurumları aynı durum !!!
Ben ne kişiler tanıyorum , neyi okumuş ne iş yapıyor .

Üniversiteye gidecek şahıs soruyor , üniversite mezunu olan şahsa senin gittiği bu üniversiteye bende gideceğim nasıl. Üniversite mezunu diyemiyor ki ben daha işe giremedim .
Üniversiteler işçi bulma kurumu değil ki ? (

İnsan bu durumda ne yapacağını bilemiyor .
Ne için çalışıyoruz ? ekmek parası için , sevsekte çalışacağız , sevmesekte !!!
yollumuzu bir yolu çizeceğiz .

Kafaları biraz karıştırdım , Türkiyenin gerçekleri bunlar .
Benin de kafaa karışık .

Sevdiği işi başarıya götürür , mutlu eder , her şey para değildir . düşünüyor .
Hayırlısı ile Allahın dediği olur

Kolay gelsin .Sağlıcakla kalın .

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,648
Son üye
mhkiraz

Yeni konular

Geri