bişey varken kaybolmaz yoktanda var olmaz kayıpları giderecek kadar enerjiyi bi şekilde vermeniz gerekir başka yolu şimdilik yok onun
 

rotoru tornada mıknatıs kalınlığı kadar indirip rotor yüzeyine n s n s şeklinde mıknatısları yapıştırarak olabilir
 
Tıpkı eline bir floresan bir ampermetre alıp sözde deney yaparak büyük kitleleri kandırıp ceplerine haksız kazanç indiren ''energy saver'',''Elektrik tasarruf cihazı'' satan üçkağıtçılar gibi.

Şehir şebekesindeki bozulmaları düzelterek enerji tasarrufu sağladığını iddia eden bir şirket var. Prize takılarak çalışan bir ürün satıyorlar. Bu kouyla ilgili bilgi ve görüşü olanların yorumunu rica ediyorum.
 
düşünün elimizde bi akü ve 300 wattlık bi inverterimiz var.Biz bu sistemle 90wattlık bir laptop çalıştırmak istiyoruz.Çıkış aldığımız 300Wattın 90 wattını laptopa geri kalan 210 wattınıda aküyü beslemeye kullanırsak uzun süre laptopu çalıştırabiliriz peki neden sonsuz çalıştıramayız?çünkü 300 watt çektiğimiz aküye 210 watt geri veriyoruz 90 watt güm...sonsuz enerji diye kimse kimseyi kandırmasın bunun imkansız olduğunu az çok mürekkep yalamış her insan bilir.

___


Eğer elde edilmeseydi nolurdu bi düşün!en basitinden sen şuan internetten bu soruyu soramıyor olurdunAsenkron motorlar elektrik üretiminde pek kullanılmazlar senkron makinalar kullanılırlar senkron makina hem motor hemde generatör olarak kullanılabilir. ayrıca DC motorlarda ters sinir özelliği olduğu için DC motorlarada mekanik bir enerji uygulandığında elektrik elde edilebilir...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
slm arkadaşlar belki azda olsa bildiklerim yardımı olur yapılabilecek en iyi Elektrik üretme sistemi rüzgar gülüdür
rüzgar gülü yapmak için en verimlisi 3 adet kanat dinamonun gücüne göre kanatın uzunlugu değişir
rediktör rediktörde dinamonun devirine göre degişir
elektriği çıkaracak mıknatıslı bir dinamo ve akü ne kadar büyük olursa kullanım süreside o uzun olur bide artı kullanım süresini uzatmak için wat'ı en düşük lambalardan kullanmanızı tavsiye ederim
 
bende küçüklüğümden beri suyun kaldırma gücünü düşünürüm. suyun altına bir boru ile hava pompalayıp havanın çıkacağı yere hava ile dönebilcek turbinler. ekstra gerekli olan gücü sudan hızla çıkmak istyen hava karşılayacak. tabi havayıda gerekli basınçla pompalamak gerekebilir. tabi belli bir derinlik lazım olcakdır ama gayet çevreci gibi gözükmüyormu
 
Şimdi size bu Elektrik üretme işini detaylı olarak anlatayım. Olmaz saçmalık diyen birsürü arkadaş var ama ben kendim yaptım ve kullanıyorum. Sistem şu.
1 adet güç kaynağı (gücü ne amaçla kullanacağınıza bağlı) bendeki 3000 watt. 1 adet 120 amper akü. 1 adet 3 kva regülatör. 1 adet alternatör (şarj dinamosu) 1 adet elektrik motoru (ben çamaşır makinası motoru kullandım) 1 adet konjektör. Şimdi güç kaynağnının içini açıyoruz içerisindeki bataryayı çıkarıyoruz onun yerine akümüzü bağlıyoruz. güç kaynağının çıkışına regülatörü bağlıyoruz. şimdi elimizde 220 volt elektrik var. regülatör voltajı düzenlemek ve sürekli 220 volt vermesi amacıyla kullanılıyor. regülatörün çıkışına bir 3 lü piriz takıyoruz. buraya kadar herşey tamam. iş şimdi aküyü şarj etmeye geldi. elimizdeki jarz dinamosunu ve elektrik motorunu bir yere karşılıklı olarak sabitliyoruz ikisinin kasnaklarını bir kayış ile birbirine bağlıyoruz. şarj dinamosunun çıkışına konjektörü bağlıyoruz. konjektörden çıkışları aküye yani kutup başlarına bağlıyoruz. elektrik motorunun fişini güç kaynağının çıkışına bağladığımız üçlüye takıyoruz motor çalışmaya başlıyor ve kayış sayesinde alternatörü çeviriryor ve akü şarj olmaya başlıyor bu motor gücüne göre enerji tüketir ve geriye kalanıda bir kullanıyoruz. biz burada 3 kva enerji elde ediyoruz. motor yaklaşık olarak 500 watt enerji kullanacaktır. Bize kalan 2.5 kva istediğiniz gibi kullanın. Sorusu olanlara memnuniyetle yardımcı olurum. kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…