CursedChico
Üye
Merhaba,ustaya lafım var ama sabah sabah yazmayacağım.Makinenizin kartı seçilen bir programdaki her şeyi sırası ile yapıyor.Yani su alıyor,kazanı sağa ve sola döndürüyor,suyu tahliye ediyor,ısıtıyor,sıkıyor.''Sizin makinenizin motorunu'' resmini eklediğiniz kart kontrol ediyor.Motor tek yöne hareket ettiği için ''SAĞLAM''Sıkıntınız da bu (tek yönde dönme)Motorda kart yok diyor. Motoru da sökemeyiz çünkü sökersek test edemeyiz diyor.Test edecek akım cverecek yer bulmak zor diyor. D
Kömürü değiştirmesini anlarım da rezistans biraz abes olmuş.Kazan dönmesi ile bu model makinanın rezistans değişiminin uzaktan yakından alakası yok.Zaten 450 lira harcadım. rezistans ve kömür değiştirdi tamirci.
Merhaba. Teşekkürler cevap için. 4 tane role var ve 5 tane kondansatör var. Bunlardan hangisi olableceğini bilebilir miyizMerhaba,ustaya lafım var ama sabah sabah yazmayacağım.Makinenizin kartı seçilen bir programdaki her şeyi sırası ile yapıyor.Yani su alıyor,kazanı sağa ve sola döndürüyor,suyu tahliye ediyor,ısıtıyor,sıkıyor.''Sizin makinenizin motorunu'' resmini eklediğiniz kart kontrol ediyor.Motor tek yöne hareket ettiği için ''SAĞLAM''Sıkıntınız da bu (tek yönde dönme)
''Kartta röle ve kondansatör arızası var''
Selametle.
Kömürü değiştirmesini anlarım da rezistans biraz abes olmuş.Kazan dönmesi ile bu model makinanın rezistans değişiminin uzaktan yakından alakası yok.
Röleleri tek tek çıkarıp ölçmeyi düşünmüştüm. 24 v vererek. yanlış mı olurdu?güzel insan, her bileşen kart üzerinden ölçülmez, enerji vererek yapılan testler kart üzerinde başka bileşenlere zarar verebilir (özellikle kart üzerindeki röleye enerji vermek) pek net göremedim ama orada viper var, onu da değiştirmek gerekir.
güzel insan, elektrik elektronik çocuk oyuncağı değildir. ölçü aletin yoksa yapamazsın, nasıl ölçülür bilmiyorsan yapamazsın, neyin ne işe yaradığını bilmiyorsan yapamazsın. evet viper entegredir. şimdi hangi malzeme arızalı nasıl bilelim? rölenin omron olması önemli değil, önemli olan eş değer mi? aynı özellikleri taşıyor mu? bacak sayısı tutuyor mu? ve daha bir çok şey var. sitemizde @bakımcıı usta var onunla bir konuş istersen.Röleleri tek tek çıkarıp ölçmeyi düşünmüştüm. 24 v vererek. yanlış mı olurdu?
viper dediğiniz hangisi entegre olan mı?
Yani benim hiç tecrübem yok, kendim yapmayı deneyeceğim. 1500 lira istiyorlar çünkü daha görmeden, sadece hata sağa döndürüp sola döndürmemesi deyince. röle fiyatları sordum 40 lira civarı tanesi. omron marka değil
2 röleyi değiştirttim ama durum aynı.Makineniz zamana meydan okuduğu için komponentler de haliyle yıpranmış ve işlevlerini kusurlu yapmaya başlamış.Bir süre sonra tekrar uğraşmamak için lütfen 2 adet röleyi ve mevcutta bulunan kondansatörleri yenileri ile değiştirtin.Usta sağlam olmasına rağmen rezistans değiştirmiş.Sonra sıra motora ve kapı kilidine gelir ve bol bol para ödersiniz.Bence artık çağırdığınız ustanın dediğini değil burada size yardımcı olanların dediğine kulak kabartın.Faydanıza olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?