Niyeyse son mesajı düzenleyemediğimden buraya yazıyorum.
Son durum:
4-5 kez çalıştı dünden beri. arka arkaya çalıştırmak istemiyorum, çok ısınıyor diye. çünkü 3-4 kez çalıştırmıştım bozulmadan önce arka arkaya. belki onlardna dolayı lehim koptu bir ayağı kondansatörün ve bu sorunlar oldu.
5 kgden fazla koymamaya çalışıyorum. ve mini mod yani 30 dakikalığı kullanmayın diyen de var. belki bir daha k ullanmam o modu. daha çok 40 - 60 kullanırım gibi.
Şu an dönerken hafif sürtme sesleri geliyor bazen. ama onun dışında kıvılcım vs yok. yeni kömürler de geldi zaten. bir şey olursa onları takarım. 57 lira çifti. aynısı gibi benimkilerin
https://www.hepsiburada.com/akbiyik...ru-komple-demirli-komur-2-li-pm-HBC00000ULOIK
Umarım sorun yaşamam daha fazla. şunları harcamış oldum:
-450 lira tamirci aldı (Rezistans dğiştirip sözde kömür değiştirmiş ama görüleceği üzere kömürün teli vs kopuk yani),
-40 lira 2 kondansatör (bunları değiştirmesek de belki çalışacaktı da olsun),
-50 lira lehimleyen abiye veririm (tv tamiricisi)
-ve 60 lira da 2 yeni kömür alarak 600 lira civarına kapatmış oldum.
Tamircinin tek faydası, sağa dönüp sola dönmediğini anlamamıştım, onu farkettirdi ve sonra bu foruma gelip bunun sebebinin anakart yani kondansatör olduğunu anladım sayesinde. tamirciye veya başka sorduğum tamirclere kalsa motor bozuk, anakart komple değieşcek vs. Hatta kömürleri sen takamazsın, 600e gelip biz takalım arke taşsız olmaz vs diyenler de oldu, ben kömür fiyatı sordum oysa.
Neyse, umarım tamirciler vs de okuyorsa onlara da faydası olur. gidip direkt ezbere rezistans vs değiştirmezler.
Sorun çıkarsa yine yazarım çünkü hala kapatmadım vidalarını arka yan üst ve test aşamsındayım. 1-2 gün daha test ederim.
Emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ederim. Tamircilerin yani çoğu tamircinin belki ezberlediklerinin tekeline kalmamak çok önemliydi ve sayenizde oldu bu.