Benim icin hangi Guc Kontrol Rolesi'ni onerirsiniz?

Sistemimde COMAR marka italyan firmasının bir rölesi vardı ve başım beladaydı. elektropan firmasının ekr24k rölesini kullandım problemim çözüldü. 2 tane daha simtemim var onları da bu röle ile çözmeyi düşünüyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Birinci ağızdan doğru bir cevap vermek istiyorum bu soruya.
GPRS modülü olan Röle yok piyasada. GPRS özelliği MYSİS ile kazandırılıyor haberleşmeli reaktif rölelere. Yani Elektropanın rölesi de MYSİS ile GPRS li sistemde çalışıyor. Ayrıca Kael in yeni haberleşmeli rölesi de MYSİS ile aynı şekilde GPRS ile uzaktan kontrol edilebiliniyor. Ek olarak son çalışmamız (2008 şubat win otomasyon fuarında sergilendi) Entes in RG12CS serisi de MYSİS e dahil edildi ve Entes inde röleside GPRS veya internet ile uzaktan izlenebiliyor. Unutulmamalıdır ki bu sistem çözümünü de MYSİS veriyor. bu konuda www.mysis.org dan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Ek olarak son bir çallışma ABB marka reaktif rölede sisteme dahil edildi. Sizin önereceğiniz bir haberleşmeli röle var ise bu markada değerlendirilerek MYSİS e dahil edilebilir.
Yıllık ücrete gelince, Aylık sabit 6 ytl haberleşme, altyapı ve hizmet bedeli talep ediliyor. Ayrıca sistem set olarak satın alınıyor ve bu alımda ilk yıllık hizmet bedeli alınmıyor. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi içinde MYSİS e başvurulabilir.
 
gps güzel bir özellik ama şunu unutmayınki şu an türkiyenin bir çok işletmesinde internet var bu haberleşme net üzerinde kalsın hem ücretsiz hem daha ucuz ne gerek var gps i meşkul etmeye bunu anlamıyorum
dağ başında bir yer olur onu anlarım gps koyalım olayı çözelim, ve bu gps olayıda çok pahalı 500-600 YTL roleden daha pahalı bu gps modem o kadar pahalımıki insanlardan bu kadar ücret talep ediliyor yoksa rakip olmadığı içinmi, rolelerde 485 özelliği var bir bilgisayara bağlanır ve netten ücretsiz nereye isterse gönderir
hazır net ağları mevcut neden sinyal kirliliği üzerine yoğunlaşıyoruzki, küresel ısınma mevcut iken
bu yazıyı gps karşı yazmıyorum ama lütfen biraz mantıklı düşünelim netin olmadığı yerde kullanın bu pahalı ürünü,
 
Benzer sıkıntıları bende yaşadım. İki ay kadar önce forum sayfalarını dolaşıp bir sürü kafa karışıklığı yaşadıktan sonra entes rg3-12c rölesi kullandım. Kullanımı karışık gibi gözükse bile aslında çok basit ama o ölçüdede fonksiyonel , düşünmeden önerebilirim.
 
bence entesten şaşma iyi bir grublama yaparsın şaşmaz kolay gelsin
 

Bilgi yanlışlığı olduğu için cevaplamak zorunda kaldım....

Öncelikle Gps (Global positioning Sistem) değilde GPRS olacaktı. GPS malum uydudan koordinat bilgilerinin alınması ile ilgili sistem. Yanlışlık olmasın...


İkinci olarak firmalarda internet var yazılmış. Doğrudur firmalarda internet var ve MYSİS in internet bağlantısı olan firmalar içinde etnernet konverterlı çözümüde aynı sistem dahilinde. Burda şuna dikkat etmek gerek: Pano ya çekeceğiniz network kablosu ısı , manyetik alan ve mesafe gibi etkenlerden etkilenmiyorsa veya panonun çok yakınında bir switch varsa tabiki olan internet bağlantısı tavsiye edilir. Burda GPRS gibi bir zorunluluk yok. Fakar biz gördük ki (şu an 200 ün üzerinde farklı nokta gprs ile izleniyor) her iki seçenek sunulduğunda tercih sistemin internet ine girmek değilde sistemden bağımsız plug-play tarzı tak-kullanı tercih ediliyor. Dolayısıyla uygulamada GPRS data hattı ister istemez ön plana çıktı.

Üçüncü olarak:
<<haberleşme net üzerinde kalsın hem ücretsiz hem daha ucuz ne gerek var gps i meşkul etmeye>> denmiş. Haberleşme zaten internet üzerinde. İnternete çıkışınız GPRS ile sadece.. Ayrıca birşey ya ücretsizdir, yada ucuz. hem ücretsiz hem ucuz değil... GPRS ile ilgili şu yanılgı var. Sanılıyor ki GSM operatörlerine ciddi rakamlar ödeniyor bu GPRS data hattı için. Şu an aylık 6 ytl ye sabitlemiş durumdayız Turkcell ile... izleyeceğiniz noktaya tek gidişlik dolmuş parasına bir ay 24 saat istendiğinde pano karşınızda ve siz bakmasanızda veriler arşivleniyor... Yani ücretsiz değil GPRS ama oldukça ucuz gibi sanki.

Dördüncü olarak:
<<dağ başında bir yer olur onu anlarım gps koyalım olayı çözelim, ve bu gps olayıda çok pahalı 500-600 YTL roleden daha pahalı bu gps modem o kadar pahalımıki insanlardan bu kadar ücret talep ediliyor yoksa rakip olmadığı içinmi>> denmiş.
evet şu an izlenen noktalarda su kuyuları (su motorları), arıtma tesisleri, trafolar mevcut. Yani dağ başında olan yerlerde var. Ve fabrikalardada GPRS tercih edildi büyük oranda hernedense.. GPRS li sistemin kurulum maliyeti röleye ek olarak 500 - 600 YTL maliyet getiriyor doğru... Fakat olay şuki: Bir noktanın kimi yerlerde 1000 ytl, kimiyerlerde 5000 YTL, kimi yerlerde 10000 YTL lik riskleri 300 - 400 YTL lik röleye bırakıyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.. Ama emin olun burda çok iyi marka olarak geçen rölelerin kitlendiğine de birkaç kez şahit oldum, patlayıp çatlayıp işini görmeyen röleyede çok şahit oldum. Burda önemli olan şuki: röle bir kere arıza yapsa zaten karşınıza gelecek ceza 200 - 300 ytl den başlayıp , 3000 , 5000 ytl leri buluyor. Herkesin hayata bakışı farklıdır. Kimi risklerle yaşamayı sever, kimi ise garanticidir.. Tercihi patronlara , işletme cezaya girdiğinde bundan sorumlu olan müşavire veya bakımcıya bırakmak gerek bence...

Küresel ısınma konusuna da yorum yapamayacağım... GPRS in etkisi vardır elbet küresel ısınmaya, madem öyle diyorsunuz...
 
Gps  (Global positioning Sistem)  ( gercekten çok havalı bir açılım )
ama (Global positioning System) olacaktı galiba
 
Bence elektropan ekr24k çok iyi. %10'un altında endüktif-kapasitif rahat yakalıyor. Ş.Urfa DSİ Bölge Müdürlüğü verebileceğim en iyi referans. İnanmayan arasın sorsun oranlar nedir diye?
 
Panodan işletmedeki bir bilgisayara kadar RS-485 ile taşınabilir veriler. Böylece röle hem o bilgisayardan hem de o bilgisayarın iternet bağlantısı vasıtasıyla uzaktan gözlenip kontrol edilebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…