kompanze ' Alıntı:...ENTES yetkililerinin çözüm diye sundukları "çift röle" uygulaması ne kadar mantıklı...
m-usta-fa ' Alıntı:Konuyu hemen açayım.İşletmelerin ya da evlerin,kimisi endüktif harcıyor,kimisi kapasitif.Diyelim ki ben 50 kvar kapasitif harcıyorum. Yan fabrika da 30 kvar endüktif.Şimdi kaldı 20 kvar kapasitif.Bir başkası da 40 kvar endüktif harcar.olur şebeke 20 kvar endüktif.Acaba bu bir ilden çıkana kadar,ya da baraja ulaşana kadar ne boyutta oluyor.işletmeler genelde endüktif oluyor.Kapasitif ceza sınırı daha aşağıda olduğu için.Evet bilen varsa bekliyorum cevabını.
Ben de kademe sayısının fazla ve çeşitli olmasından yanayım. Dediğiniz gibi hem, tekrar alma (deşarj bekleme) süresi boyunca geçen zamanda yazan reaktif indüktifi engellemek için, hem de kompanzsyonun daha kararlı, dengeli (stabil) çalışması için.kompanze ' Alıntı:... 400 kw örneğini verdim.yüklerin sabit olması durumunda problem yok fakat 400 kw lık (daha yüksek güçleride düşünelim) tesislerde yük değişkenliği ve beraberinde kondansatör ve kontaktör arızalarını düşündüğümüzde kademe sayısı, gereklilik göstermezmi...
kompanze ' Alıntı:...ENTES çift röle uygulaması 6 adet akım trafosu kulanarak ; iki röle ayarlarıda aynı şekilde senkronize çalıştırılması (iki röleyi tek miş gibi düşünmek).Ben bu şekliyle kulanmadım sorun olacağını sanmıyorum ama bir pano üzerinde iki R.G.K.R bana çok komik geliyor.Artı maliyet...değerli yorumlarını bekliyorum.selam ve dua ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?