merhaba bilezikli asenkron motorun dirençle yol vermek için rotoruna bağlanması gereken dirençin hesabının nasıl yapıldığını yazan bir kaynak bulabildiniz mi.arkadaşlar merhaba,
ben yeni üye oldum ve bilezikli motorların yol vermesinde kullanılacak olan resistance ve kontaktör seçimi ile ilgili bir kaynak veya bilgi arıyorum.
bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
merhaba dirençlerin nasıl hesaplandığını bulabildiniz miArkadaşlar bu motorlarda dirençlerin nasıl hesaplandığını bilen varmı bunlar neye göre hesaplanıyo
belirli bir formülü varmı
hocam iyi günler 160 kw bilezikli motor .rotor uclaını kısa devre ettim.160kw softstarterle yol verdim kalkmadı.ilk startdan sonra 5sn gibi bi süredemi kısa devre etmem gerekiyor.bilgi verirseniz sevinirim .iyi günlerBilezikli asenkron motorların stator devresine direnç sokularak yol verilmez rotor devresine direnç sokularak yol verilir Bilezikli asenkron motorların kalkınma momentleri çok yüksek olduğu için yük altında bumotorlar çok rahat kalkınmaktadır. rotor sargılarına bağlanan dirençlerin kademeli olarak devreden çıkarılması ile motora yol verilir yol verme direnci rezistans yada sulu reosta dediğimiz çamaşır sodası su karışımı ile yapılmaktadır.Motora yol verildikten sonra bilezikler üzerinden rotor sargılarının kontaktör yardımı ile kısa devre edilmesi gerekmektedir.Softstarter yada sürücü ilede motora yol verilebilir motor rotor sargı uçları kontaktör yardımı ile kısa devre edilir ve sürücü stator uçlarına bağlanır.ekte 500kw bilezikli asenkron motoru inceleyebilirsin.
Evet ben de merak ediyorumArkadaşlar bu motorlarda dirençlerin nasıl hesaplandığını bilen varmı bunlar neye göre hesaplanıyo
belirli bir formülü varmı
hocam iyi günler 160 kw bilezikli motor .rotor uclaını kısa devre ettim.160kw softstarterle yol verdim kalkmadı.ilk startdan sonra 5sn gibi bi süredemi kısa devre etmem gerekiyor.bilgi verirseniz sevinirim .iyi günler