Bilgisayar elektrik kaçağı yapıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Snorem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir ihtimal daha var. Kaçak akım rölesi olmadığına göre tesisatta sıfırlamalar gırla gidiyordur. Bu cihazların metal gövdesinin nötr olması demek. Dengesiz yüklenmeler ve nötr kesit yetersizliği yüzünden nötr hattında gerilim düşümü fazla oluyorsa bu aynen dediğiniz etkileri yapabilir. Bazı zamanlar oluyor bazen olmuyor dediğiniz de sanki onu işaret ediyor.
Ben ne yapacağım derseniz yukarıda yazdığım mesajlar geçerli hala. Adam gibi bir usta ve kaçak akım rölesi acil ihtiyaç.
Evde benim sözüm geçmediği için bu tesisat konusunda bir şey yapamayacağım maalesef. Tesisat yenilemesi için maddi durum olarakta pek iyi değiliz. Biraz bilgisayarla kafa dağıtıyordum onu da artık kullanamayacağım sanırım.

Kaçak akım rölesi sayaç yanında olabilir. Yapan elektrikçinin (!?) elinde bolca C20 otomat vardı ki hepsini aynısından takmış. Ev tipi kullanımda B10, B16, B20 gibi B tipi otomat kullanılır!
Buradakilerin çoğu sahtekar. Düzgün birisini bulmak zor. Şimdi bizimkilerden kimse uğraşmaz bu tesisati yeniletmeye.

Flaştan yazılar pek okunmuyor kusura bakmayın. Sayaca baktım da kaçak akım rolesi bu mu?

Ekli dosyalar

• 2025-08-19-21-05-42-477.webp
    2025-08-19-21-05-42-477.webp
    68.7 KB · Görüntüleme: 21
Flaştan yazılar pek okunmuyor kusura bakmayın. Sayaca baktım da kaçak akım rolesi bu mu?
Bulmuşsun ama çalışamaz pozisyonda. Birisi iptal etmiş. Büyük ihtimal mevcut tesisattaki sıkıntılar yüzünden enerji kullanımına izin vermeyince sen karışma demişler.

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Gelişme olursa buraya yazacağım. İyi akşamlar.
Sen şimdi aile büyüklerine gidip caka satıyorsun. Tek başıma tesisattaki sorunları keşfettim. Ama elimden bu kadar geliyor. Profosyonel desteğe ihtiyacımız var. Yoksa başımıza herşey gelebilir Allah muhafaza diye damardan giriyorsun.

Sen şimdi aile büyüklerine gidip caka satıyorsun. Tek başıma tesisattaki sorunları keşfettim. Ama elimden bu kadar geliyor. Profosyonel desteğe ihtiyacımız var. Yoksa başımıza herşey gelebilir Allah muhafaza diye damardan giriyorsun.
Siz yazmadan önce anlattım durumu. Sizden yardım aldığımı da söyledim ama ayıp olmasın o kadar yardım ettiniz. Kendim bulmuş gibi yapamam. Bakacağız dediler en kısa zamanda getirtmeye çalışırım.

Merhaba, evinizde topraklama probleminiz var, pcnizde herhangi bir sorun yok, pc kasaları buzdolapları fırınlar makinelerin dışına kontrol kalemi dokundurarak bunu teyit edebilirsiniz, özellikle köşe boyasız veya boyanın soyulduğu yerleri kontrol kalemi ile bakın, kaçağın durumuna göre bir ayağınız veya eliniz duvara temas ederken diğer elinizin parmağını kontrol kaleminin arkasına koyup daha net görebilirsiniz.

Dediğim gibi çıkarsa topraklama eksikliğinden kaynaklanıyordur, daha önce yoksa şimdi böyle olduysa, havaların kurak gitmesinden dolayı topraklamanın olduğu yerde toprak iyice kuruduğu için iletimi çok azalmış olabilir, varsayımlarla iş yürütmenin anlamı yok

Halihazırda tesisatta problem olmasa kaçak akımı iptal etmezlerdi, yine aynı usta veya aynı ustanın çıraklarından birine denk gelmemenizi umuyorum.

Geçmiş olsun.
Sigorta kutunuz ve kakr sorunlu daha önce bilgiler verilmiş.

Ek olarak B tipi 40A sigorta hangi cihaz ve cihazları kontrol ediyor.
Bana elk su ısıtıcısı ( şohben ) gibi geldi.
Acil kaçak akım koruma rölesi devreye alınmalı.

Tüm sigorta amperi ,sigorta tipi , kablolar ' kaçak akım koruma rölesi , vs diğeri gerekli düzenlemeleri yapılması.

Kolay Gelsin Sağlıcakla .

Forum istatistikleri

Konular
133,399
Kullanıcılar
459,305
Son üye
lejjjyo

Yeni konular

Geri