Geçen gün SUCUK aldım.
Satıcı ucuz fermente sucuk var dedi. Bir kilo aldım
Ne demek fermente diye diye sordum. Isıl işleme tabii tutulmuş abi dedi.
Ekli dosyayı görüntüle 109174
Mantık doğru. Ancak kibrit kutusunun duruş şekli önemlidir.
masada yatay ve çapraz konumda ise bakar bakmaz görüntü formatını tahmin edemezsin.
Yani fermantasyon ya da mayalanma kurutma islemi demek olmuyor.
Hah işte bu fermente olayından bahsetmiştim ben.Curume diyince akliniza les haline gecme gelmesin. Kebaplik et hazirlandiktan sonra dilediginiz sekilde sutle, sarapla, birayla, maden suyuyla yikanir. Bu parcalanmaya curumeye neden olur (fermente de olur) ve eti yumusak hale getirir. Yani lezzetli yumusak bir kebap yerken aslinda curuk et yiyiyoruz.
..
küçük bir ayrıntı üzümün mayalanmış ama sirke olmamış haline zaafım var saklamıyorum. zaten üzüm candır.
neyzen hesabı ben ölmüşüm haberim yok. şakası bir yana bir sefer gittim ama hastane geri getirdiler. işin b*ktan tarafı artık korkutmuyor. kazık kakmayacağımıza göre gittiği yere kadar.
Usta, fazla sirke bile mideye zarar.
Ustam, biri eşeği sağlam kazığa bağlamak diye de bir şey var.neyzen hesabı ben ölmüşüm haberim yok. şakası bir yana bir sefer gittim ama hastane geri getirdiler. işin b*ktan tarafı artık korkutmuyor. kazık kakmayacağımıza göre gittiği yere kadar.
Ben de severim. Bizim oralarda buna ŞIRA denilirdi yanlış hatırlamıyorsam.küçük bir ayrıntı üzümün mayalanmış ama sirke olmamış haline zaafım var saklamıyorum. zaten üzüm candır.
sirke tarafı çorbaya, salataya güzel gidiyor. şarap tarafı mideme iyi geliyor. her türlü midemde de fermente oluyorlar.Ben de severim. Bizim oralarda buna ŞIRA denilirdi yanlış hatırlamıyorsam.
Şıra işlem durumuna göre şarap da olabilir sirke de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?