zemine basma veya zeminde kapladığı alan hesabı yapalım mı? her durumda teknenin yüzeyle teması çoook fazla çıkacaktır. ama itmek için uyguladığımız kuvvetin hesabını yapmaya benim matematiğim yetmez. (lisede fizikten kalmanın zararları diyelim) ama cahil ben 1 ton araba ile 1ton tekneye yüklendiğimde teknenin daha çok uzağa gideceğine eminim. (akışkanların zımbırtısı)Sürtünme katsayısı hangi unsurlara göre değişir
F= sürtünme kuvvetiÇipindirik bir soru daha.
İki adet taşıtımız var. Bu taşıtların her birisi 1 ton ağırlığında.
Birisi deniz taşıtı diğeri kara taşıtı. (Normal araç)
Her iki aracın sürtünme dirençlerini ve şartlara göre değişimlerini nasıl açıklayabilirsiniz.
(Hava ile ilgili aero dinamik kuralları eşit alınacaktır)
cevap ne? ben cahal cühela takımıyım. ben fizikten sınıfta kalmıştım da.F= sürtünme kuvveti
ρ= suyun içinde ise suyun özgül kütlesi hava içinde ise havanın özgül kütlesi alınıyor
V=taşıtın hızı
A = hava veya su hareket yönüne bakan yüzeyin alanı
C = cisimlerin şekillerine göre bir katsayı
F = 1/2* ρ* V^2 *A*C
https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_coefficient
C değerleri için tablo
Ekli dosyayı görüntüle 109316
Ben sadece formülü biliyorum. Katsayıları ezberleyecek hafızam yok. Kopya çekti diyebilirsiniz.
CEVAP:cevap ne? ben cahal cühela takımıyım. ben fizikten sınıfta kalmıştım da.
Güneşli bir havadan sonra camın üzerine yağmur yağarsa tuzla buz olur.Benim aklıma ilk Cam geldi tabi aşınan yerleri nasıl okurlar bilemedim ,fakat Google amca straforun 5000 ile 2 milyon yıl doğada kaldığını söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?