bazen okur yazar olmayanlarla tartışmak o kadar zor oluyor ki anlatamam. hani belki okula filan gitmişte olabilir. ama bunların öğretmenleri de cahil. sadece ezberletmişler. sorgulama yapmayı problem çözmeyi ve en önemlisi düşünmeyi öğretmemişler. ve karşımızda okuyabilen ama anlayamayan, çünkü kapasitesi yok, öğretilmemiş kişiler karşımıza çıkıyor. okuyamadığı kitabı, hani okuyor taklidi yapıp ezberlediği kitapla anlamadan konuşmaya çalışıyorlar. şimdi okumak kelimesini de tartışmaya açacaklar ondan korkuyorum.Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmeye hazırlanırken harıl harıl melekler dişi mi erkek mi tartışması yapan papazlar gibi olmuş malesef herkes Zaten @paskomya üstadım fiziksel olarak da benziyor
bu arada kafama takıldı bilen birileri varsa bana anlatsın. ben hala kendimi öğrenen bir cahil olarak görüyorum da. sanırım dünya yuvarlaktı (bana öyle söylediler) 8- 9 milyar insan yaşıyormuş ve insanların inandığı dinler varmış. hatta öküze, ineğe tapanlar bile varmış. şimdi merakımı çekti. ben bu öküze tapan adamla aynı oksijeni mi kullanıyorum? yada bu caponlar, tanrısı bile olmayan şinto dinine inanıyorlarmış. neden bu caponlar saygılı, onurlu ve dürüstler? acaba insanlar mutlaka bir semavi varlığa inanmak zorundamılar? dürüst olmak, hak yememek, kul hakkına saygı göstermek, vicdan sahibi olmak, emeğin karşılığını vermek için insan olmak yetmiyor mu? semavi bir dine sahip olmayan, inanmayan veya başka bir şeye inanan insan değil mi?
insan sıfatını taşımak için ne olmak gerekiyor? ne olmamak gerekiyor? neye inanmak gerekiyor? neye inanmamak gerekiyor? neleri yemek içmek gerekiyor? neleri yememek içmemek gerekiyor? bileniniz varsa bana açıklasın lütfen.