Merhabalar,
Benim bulunduğum site a/b iki blok şeklinde ve çevre aydınlatma, blok otomatı, süs havuzu sigortası, dış led aydınlatmalar a blok bodrumda
Elektrik odasının sağ tarafındaki panonun içerisinde kaçak akım rolesi ile birlikte mevcut.
Aynı odanın Sol tarafında ise a bloktaki daire sayaçları ve sigortası ile bu panoya ait ana sigortası var ve bu pano yanında ve yine sol tarafta kalın kabloların girdiği, 4 adet yine daha küçük ama yine kalın kabloların bağlandığı bir kutu daha var.
Süs havuzuna giden elektriğin sigortası kapalı, o tarafta sorun olduğu için kapatılmış. açılınca aynı panodaki kaçak akım rolesi iniyor. Sorun şu ki, KAR inince blokta dairelerin içlerindeki elektrik de kesiliyor. Oysa bu pano otomat, dış aydınlatma falan ile ilgili. Bu sorun sadece a bloğu ilgilendiriyor, B bloktaki dairelerde de elektrik kesintisi oluşmuyor. B bloğun kendi bodrumlarında kendi panoları var.
Süs havuzu için gelen elektrikçi hayatımda böyle bir sistem görmedim diyor sağdaki KAR inince Soldaki daire sayaçlarındaki sigortalar ile panodaki ANA SİGORTA atmadan, açık konumdayken, kalkıkken, dairelerin elektriğinin kesilmesi çok ilginç diyor. bu panoların birbiri ile ilişkisi olmaması gerekir diyor. otomat ile daire elektriği ayrılmalı diyor.
Sistemi kuran arkadaşı arıyorum, o da elektriğin sistem içinde dönüşünden bahsediyor KAR atınca, inince dairelerin elektriğinin gitmesi normal bunların ayrılması mümkün değil diyor.
Bizim sorunumuz havuz elektriğini halletmek iken, gelen usta bu işi sisteme kurana düzeltip bizi öyle çağırın diyerek gitti.
Sizce olay nedir, ne yapmayalım ve ayrıca cevaplarınız için çok teşekkürler.