sorusunun cevabını biliyorsanız, sigortadan geriye doğru gidip yük noktalarını araştırmaya başlayınız.
bu arada açmayan bir kakr var demek, ilk akla gelen.
Apartmanlarda bir elektrik arızası olsa en dandiği de olsa ilk önce otomat sigortalar atar. Kolon hattınızın ilk önce incelenmesi lazım . Aşırı yüklenmeden sigortanın atması zayıf ihtimal.
Ciddi problem var siz yerine işinin ehli bakmalı isteğiniz nedir boyunuzu aştığını kabullenmeniz için yangın mi çıkmalı? Polemik yaratmak konuyu uzatmak anlamsız.
Monofaze abonelikler 7kw civarındadır. Her üç abonede klima, ketıl, çamaşır makinesi, fırın gibi yüksek akım çeken cihazları aynı anda çalıştırmışsa bundan kaynaklı olabilir. Her bir abonenin sınırda kullanabileceği hesaplandığında en az 100A sigorta hesabı çıkıyor.
Monofaze abonelikler 7kw civarındadır. Her üç abonede klima, ketıl, çamaşır makinesi, fırın gibi yüksek akım çeken cihazları aynı anda çalıştırmışsa bundan kaynaklı olabilir. Her bir abonenin sınırda kullanabileceği hesaplandığında en az 100A sigorta hesabı çıkıyor.
Bıçaklı sigortalar termal aşırı akım koruma amaçlı kullanılmazlar. Açma eğrilerini de kontrol edeceğim ama yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi yük yüzünden açma ihtimali zayıf.
69047.pdf https://share.google/CtUekduAgG31ehvHc
Döküman incelenirse 63 amper bir sigorta ortalama 15 dakika boyunca 100 amper çekerse açma yapıyor. Daireler bir fazlı beslense bile aynı fazdan beslenmeyeceğine göre aşırı akım açma teorisi mümkün gözükmüyor.
Çok önemli ilave : Bıçaklı sigorta değiştirmek özel ekipman ve tecrübe gerektiren ÇOK TEHLİKELİ bir iştir. Kesinlikle elektrikçi değilseniz bu işe bir daha bulaşmayın!
Üstadlarım arızayı buldum.Bina da montalamacı ustalar var montalama yaparken bina besleme hattına zarar vermişler. Gelen fazın birini az da olsa tahrip etmişler. Bina eski bir bina olduğu için besleme duvar hattına yakın gitmiş ve kablo zarar görmüş cevaplarınız için teşekkür ediyorum sağlıkla kalın