Biosu sıfırlamayınca pc açılmıyor

LeyzonBUNY

Üye
başlıktada dediğim gibi biosu sıfırlamayınca açılmıyor pc. biosu sıfırladıktan sonra da yani clrtc yaptıktan sonrada yeniden başlatınca biosta f10 yapıp çıkınca vs. pc açılmıyor start vermiyor rgb ler vs. yanmıyor. yaptığım uzun araştırmaya göre super io veya güney köprüsünden gibi geliyor sorun anartın önünde veya arkasında belli bariz bir yanık gibi birşey yok. şimdiden yardımlarınızı bekliyorum.

ek not: bios 2019 yılını gösteriyor saat ta yanlış ve tarih/saat düzenlenmiyor değiştirilmiyor.

anakart: asus prime a520m-r
ekran kartı: msi armor rx570 4gb
ram: 16gb ram bir corsair vengance bir kingston hyperx predator
psu: powerboost 80plus white 650w
islemci: ryzen 7 1700x

Asusun sitesinde bios son sürümünüz 3636 gözüküyo.güncelleyin.

Bios pilinin doluluk oranını kontrol edin bunları denedikten sonra tekrar dönüş yapın

Asusun sitesinde bios son sürümünüz 3636 gözüküyo.güncelleyin.

Bios pilinin doluluk oranını kontrol edin bunları denedikten sonra tekrar dönüş yapın
Bios pilim anakart daha 3 aylık olduğundan dolayısıyla boş olmadığını düşünüyorum ki ek olarak farklı pillede denedim. Biosu güncelleme konusunda ise dediğim gibi kapatıp açınca birdaha görüntü gelmediği için ve biosu güncellerken pc yi kapatıp açacağı ve görüntü gelmeyeceği için güncellemenin yarıda kesip biosun bozulmasından korkuyorum.

BIOS RECOVERY nedir nasıl yapılır. ?
Bu konuda araştırma yapmalısınız.
Özellikle anakart üreticisinin resmi sitesinden kesin bilgiler almalısınız.
Anakartımda bios recovery için tuş yok ek olarak geri kalan seçenekleri deneyeceğim farklı yöntemleri.

Biosta saat ve tarih yanlış olabilir de,düzeltilmemesi ilginç.clr cmos jumperını kontrol ettiniz mi konumu doğru mu ?

Bilgisayarın kapatılıp açılması ayrı bir olay reboot etmek ayrı bir olay.

Bilgisayarı başlat menüsünden yeniden başlat dediğinizde aynı durum söz konusu ise ,bios menüsünün içinden güncelleme deneyebilirsiniz.

Farklı bir güç kaynağı deneyebilirsiniz.

Biosta saat ve tarih yanlış olabilir de,düzeltilmemesi ilginç.clr cmos jumperını kontrol ettiniz mi konumu doğru mu ?

Bilgisayarın kapatılıp açılması ayrı bir olay reboot etmek ayrı bir olay.

Bilgisayarı başlat menüsünden yeniden başlat dediğinizde aynı durum söz konusu ise ,bios menüsünün içinden güncelleme deneyebilirsiniz.

Farklı bir güç kaynağı deneyebilirsiniz.
Clr cmos jumperi nedir acaba bilmiyorum onu ek olarak biostan veya windowstan yeniden başlatıncada aynı oluyor biosu güncellerken yeniden başlatınca kendisi görüntü gelmezse yine clrrc cmos yapmam gerekeceğinden dolayı bu sefer güncelleme bitmemiş olmam ihtimali olup biosun içine edeceğim.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri