bi arkadaşla uzun uzun tartıştık o arttırabileceğimizi söylüyo, daha önce böyle bir sistemi gördüğünü idda ediyor ama ben böyle bir şeyin şuan için mümkün olmadığını düşünüyorum, bir ASM nin ayrı ayrı hem hızını arttırabilirsin hemde gücünü arttıra bilirsin ama ikisini bir arada arttıramazsın, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. siz ne düşünüyorsunuz?
bi arkadaşla uzun uzun tartıştık o arttırabileceğimizi söylüyo, daha önce böyle bir sistemi gördüğünü idda ediyor ama ben böyle bir şeyin şuan için mümkün olmadığını düşünüyorum, bir ASM nin ayrı ayrı hem hızını arttırabilirsin hemde gücünü arttıra bilirsin ama ikisini bir arada arttıramazsın, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. siz ne düşünüyorsunuz?
Sn.gayret anladımıki ikimizde aynı şeylerden basediyoruz, vardığımız nokta aynı.
Peki Arkadaşlar, şunun üzerine konuşalım 3~ asenkron motor sargı gerilimi 220v (Yani üçgen gerilimi tabi yıldızda 380v doğal olarak) bu motoru 3~ beslemeli bir inverter ile besleyip gene üçgen bağlasak, V/F oranını da 50hz de 220v olacak şekilde değiştirsek. sonuç olarak kısmende olsa konuda sorulan güç artışı sağlanamaz mı?
Teşekkürler