demiray teknik
Profesyonel Üye
bakır borularında renk atan bir dış ünite ile karşılaştınızmı?**
sevgili kardeşim tam bir tespit ki ağzım açık kaldı desem yeridir.....Dostum merhabalar...
Benzer bir durumla karşılaştım. Muğla Dalaman ilçesinde termal bir otel açılacaktı. Yan yana bulunan odalara ( doktor odaları filan ) sıfır split klima montajı yaptık. Yaklaşık 1 ay kadar sonra başka bir işlem için gittiğimizde açıkta kalan bakır yüzeylerin renginin matlaşması ve kararması dikkatimizi çekmişti. Sebebide cihazların yakınında bulunan kükürtlü suyun buharının bakırla tepkimeye girmesi sonucu bakırın yüzeyinin karardığını öğrendik.
Ayrıca Antalya Alanya taraflarında hala servisliğini verdiğimiz 2 adet soğutma grubu var. Cihazları öyle bir yere yerleştirmişlerki yan yana duran iki cihazın birinin altında rogar çukuru var. Bir blok otel odalarının atık suları buraa toplanıyor. Sonucunda ordan çıkan gazlarda üztünde bulunan cihazın borularını karartmış ama yandaki cihaza ulaşamadığı için o cihaza ait bakır borular normal rengini koruyor.
Benim başıma gelen durum bunlardı belkide sizin cihazı koyduğnuz yere yakın yerden hava ile taşınan bir kimyasal yada oksitleyici bir buhar olabilir.
Yada başka bir durumda olabilir.
Kolay gelsin iyi çalışmalar...
sevgili kardeşim tam bir tespit ki ağzım açık kaldı desem yeridir.....
dış ünitenin bulunduğu ortam atık su toplama merkezi yaklaşık 400 m2 lik kapalı bir alanda ama ünite yi içeri koyduk uzun vadede borulara zarar vermesini araştırıp belkide dışarı koyabilirim....