Bir Motorun Sarımdan Sonra Verimi neden düşer?

ya aslında motorun ilk etapta nasıl yandığıda önemli zorlanarakmı yada her hangi bir yerden patlamışmı bunlarda önemli sonuçta bu motorun orjinalide yanmışşbunları araştırmak lazım mekanikte veya panosunda bir sorun yoksa en son çare rotor gözüküyor kolay gelsinn ..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
asenkron motorların stataor ve rotorunu oluşturan saç paketler yüksek sıcaklıklar altında manyetik özelligini kaybediyor yani demir kayıpları artıyor ayrıca el sarımları genelde fabrikasyon ölçülerde sarılamadığı için bakır kayıplarıda artıyor bu nedenle değişmeler olabiliyor
 
bu arıza sırsında rotor uzerinde değişiklik yaptınızmı
 
evet, acıl stop arkadaşın dediği olabilir, sarım söküldüğü gibi çap/sipirde yapıldığına göre,
rotor çapında düzeltme vs. nedenle tornalama yaptınızsa, hava aralığı değişeceğinden güçde düşme olabilir..
 
Derbeder 42 ye katılıyorum. Diğer nedenlerden ötürüde güç kayıpları oluyor ama en çok karşılaştığım bobinajcı arkadaşların tam kalıp bilhassa kısaltılmış adımlı sargıları yarım kalıp ve el sarımınna çevirmeleri dir.
Kısaltılmış adımlı sargılarda ki ters akım geçen ölü oyuklar güç artırmak için kullanılır.
 
arkadaşların dedidikleri dogru bide kullanılan telin kalitesi ve bakır oranıda çoooooook önemli saygılar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…