Bir odada elektrik sorunu ?

ridw0n

Üye
Katılım
6 Kas 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar bütün evin elektriğinde problem yok sadece bir odada normal çalışırken birden odadaki avize çalışmadı ampülden mi sorun var diye ampülü değiştirdim yine yanmadı farklı bir avize taktım yine yanmadı kontrol kalemi ile kontrol ettim elektrik tavana gelmiyor duvardaki beyaz kapaklarıda actım içindeki kahverengi kabloya elektrik geliyor ama mavi ve sarı yeşil kabloya elektrik gelmiyor ama odadaki prizlerde elektrik var, hol ve diğer odada ki beyaz kapakları açtım aynı şekilde kahverengi kabloda elektrik var mavi ve sarı yeşil kabloda elektrik yok ama diğer odalarda ve hol da tavandaki avizeler yanıyor sorun nerde olabilir acaba ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arıza nerde onu nasıl bulucam nerden geliyor bunlar
 
yorumlarınız için teşekkürler küçük bir sorun var ise kendim halledeyim diye buraya yazdım sorunu çözemesem zaten çağırıcam elektriçiyi...

sorun şu yani kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde normal şartlar altında mavi nötr ve topraklama sarıyeşil kabloda elektrik olması gerekiyormu.

Beyaz kapak altındaki mavi ve sarı yeşil kabloları birbirinden ayırdım şimdi odadaki bir prizde çalışmıyor ilginç
 
Fazla kurcalamadan ve daha fazla
hasar vermeden iyi bir elektrikçi
çağırın.
Hiç bir şey hayatınızdan daha önemli
değil.
 
sayın mehmet bey zaten temkinliyim şalteri attıyorum sadece sorularıma cevap verirseniz sorunu çözeceğime inanıyorum teşekkürler.
 
şimdi bir elektrikden anlayan biriyle görüştüm mavi ve sarı yeşil kablolarda elektrik yoksa prizler nasıl çalışıyor diyor.
 
Prızlerın dagıtım sıgortaları ayrı, lambaların ayrıdır. Sigorta kutusunda atık sigorta varmı bakın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…