Fkarizmatik
Üye
Arkadaşlar Merhaba.ßen otomasyon teknikeriyim.2 yıldan beridir otomasyon işiyle uğraşıyorum.Firmamızda önceden Elektronik kart tamiri,invertör satış devreye alma v.s. gibi işlerle uğraşıyorduk fakat artık bugün itibariyle kararımızı değiştirdik ve yazılım işine de atılmaya karar verdik..
Teknik serviste 5 kişiydik.3 kişiye düşdük.Diğer 2 arkadaş yine özel müşterilerimizin kart ariza ve teknik servis hizmeti verirken ben yazılım işine atandım bir anda =)
Tabi ki bunun faktörü zaten PLC programlıyor olmam ve okulda pic basic pro görmemdi.Yani yabancı değildim program işine,çoktandır da aklımda idi fakat gerçekleştirme fırsatım olmamıştı.(Bu arada yaş 23
Patrondan da eğitim için tam destek alınca kavuştuk bir anda içimdeki sevdaya =)
Lafin özü HMI Panel programlama,scada ve nadir de olsa pic programlama işine giriyoruz.
Benim içinen önceliklisi HMI Programlama ve Scada sistemi olacaktır..
Öğrenmeye başlamak için C++ diliyle başlıyorum..
Hem Scada içinde C++ öğrendikten sonra C# ile görsel yapabilirim diye düşündüm.
C#'dan C++ geçmek biraz tuhaf olurdu sanki diye düşündüm.
Sizce başlıkta belirtildiği gibi "Bir Otomasyoncunun Yazılım Dili Ne Olmalıdır ? "
Dipnot:C diliyle başlamak istiyordum fakat görsel bir set bulamadığımdan dolayı kararım bu 2 dil arasında kaldı..
Teknik serviste 5 kişiydik.3 kişiye düşdük.Diğer 2 arkadaş yine özel müşterilerimizin kart ariza ve teknik servis hizmeti verirken ben yazılım işine atandım bir anda =)
Tabi ki bunun faktörü zaten PLC programlıyor olmam ve okulda pic basic pro görmemdi.Yani yabancı değildim program işine,çoktandır da aklımda idi fakat gerçekleştirme fırsatım olmamıştı.(Bu arada yaş 23
Patrondan da eğitim için tam destek alınca kavuştuk bir anda içimdeki sevdaya =)
Lafin özü HMI Panel programlama,scada ve nadir de olsa pic programlama işine giriyoruz.
Benim içinen önceliklisi HMI Programlama ve Scada sistemi olacaktır..
Öğrenmeye başlamak için C++ diliyle başlıyorum..
Hem Scada içinde C++ öğrendikten sonra C# ile görsel yapabilirim diye düşündüm.
C#'dan C++ geçmek biraz tuhaf olurdu sanki diye düşündüm.
Sizce başlıkta belirtildiği gibi "Bir Otomasyoncunun Yazılım Dili Ne Olmalıdır ? "
Dipnot:C diliyle başlamak istiyordum fakat görsel bir set bulamadığımdan dolayı kararım bu 2 dil arasında kaldı..