Bir Sürücü İle 5 Motor Sürülebilir mi?

plc programlamasini ogrenmek istiyorum bir kurs bulamadim nasil yardimci olabilirsiniz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kıymetli kardeşim kolay gelsin.şahsıma iklimlendirme açısından kendi bildiklerimle sana bende birkaç fikir sunayım belki işine yarayabilir.
belki biliyorsun seramik işlerindede çoklu fan grupları çalıştırılır kademeler mevcuttur.onlarda bu gruplandırmalar daha fazla oldugundan bu işi kökten halletmişler.mesela sıradan bildigimiz fanları süren 5 kademeli modüller var hangi kademeyi istersen fan o kadar hızlanır ve ya yavaşlar tabi hep birlikte çalışırlar.bunları hep birlikte çalıştıran kademeli bir voltaj bölücü ile halledebilirsin.diger yandan olmazsa olmaz ilk iki fanını şebekeden çalıştırısın.bununla beraber gerektiginde diger fanlarını herhangi bir marka olabilir farketmez bir motor sürücüsünden faydalanabilirsin.biliyorsun sürücüler tahrik edecekleri yüklere direk baglanırlar.bu yüzdende gruplandırma zor iş.ben enda sürücü almıştım ve gruplandırmam gerekiyordu teknik servislerine sordum.bu motorlar sürücüye direk degilde kontaktörle ayrı ayrı çıkış alsam olmazmı dedim.onlarda sahada öyle uygulamalara raslıyoruz bir sorunda çıkmıyor.ama biz tavsiye etmiyoruz demişlerdi.bana kalırsa bu iki yöntemden biri sana yardımcı olabilir.selametle inşallah.
 
beş ayrı motor çalıştıracak isen sürücüye gerek yok derim fakat uzun vadeli çalışmasını düşünüyorsun ki ortam tozlu ve rutubetli olacaktır mutlaka benim tavsiyem ya hepsine aynı anda nem durumuna göre jog ver yada 2 tanesi sürücü ile yol alsın 3 taneside normal çalışsın
 
büyük güçte bir sürücüye ihtiyacın yok 1,5 kw fuji multi serisi işini görür. aynı anda 8 motor sürebilirsin. eşit yaşlandırma yapabilirsin. İhtiyacın olan 1 sıcaklık transmitteri, 10 adet kontaktör, 1 sürücü. sürücü içinde macroya göre motorlar sırayla veya hepsi birden devreye girip çıkacaklar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst