atlas54
Üye
Merhaba arçelik ürün gurubu blomberg dnd 1970xt nofrost buzdolabımız E9 hatası veriyor üst taraf aşırı derecede soğutuyor alt taraf soğutmuyor(dondurucu kısmı üstte olan modellerden) dolap 13 yıllık, servis geldi ff evaporatör ısıtıcısını değişti 600 TL ücret ödedik, çıkan parçayı kontrol ettiğimde sağlam olduğunu gördüm. 2 gün sonra tekrar aynı arızayı verdi dolap. Servis bu sefer de damlalık rezistansı ve kart siparişi verdi henüz gelmedi ama iptal ettireceğim siparişi. Onların yapmadığını ben yaptım üst kapağı açıp ölçtüm termal sigorta, dondurucu defrost ısıtıcısı ve damlalık ısıtıcısı hepsi sağlam çalışıyor bir tek sağ üst tarafta görünen sensörden değer alınamıyor soket ucundan multimetrede hiç bir değer alamadım. Kısa devre buzzer modunda ve direnç kısmında baktım hiç bir değer alamadım. Sensörün takıldığı sağ üst tarafa sabit olan soketde de hiç bir değer yok üst tarafta sabit kısımda buzzer veya direnç modunda değer çıkması gerekmiyor muydu? Sizce sorun ne?
Verilen hata görseli
Kart kapağında yazan arıza kodları açıklaması
Değişen parça
Değer alınamayan parça(sensör)
Dolaba sabit olan ve karta giden sensörün takıldığı yerde de değer yok burada değer olması gerekmez mi?
Verilen hata görseli
Değişen parça
Değer alınamayan parça(sensör)
Dolaba sabit olan ve karta giden sensörün takıldığı yerde de değer yok burada değer olması gerekmez mi?
Son düzenleme: