bakambi
Üye
BuyrunKartın arka yüzü resmini de ekler misiniz?
Bazı satıcılar şarj eder bazıları etmez diye yazmış açıklamaya başka biryerde p +p- girişlerine 4.2 v adaptör kullanılmasi gerektiğini yazmış tp4056 giriş 5 çıkış 4.2 v veriyor boşta olsa çıkışta 5 V var olmadı şarj yerine tp4056 yi kullanıp deşarj i bms den yapacağımB+ B- olan yerlere bataryayı bağla, P+ P- şarj ve deşarj uçları, Bataryayı bağlamadan ölçüm yaptığın için kart 5v veriyordur
Evet hocam kart o dediğim gibi çıkış 5 V çıkıyor hatta elimde hiç kullanılmamış 3 tane daha var onlar da aynı evet diyot ile gerilimi düşürebilir im ama tp4056 yi bağlarsam şarj bölümüne en azından onun otomatik kesme özelliği var led ler den de şarjın bittiğini anlarım direk bms den verirsem şarjı bitip bitmediğini anlayamam multimetre ile ölçmem lazım ikide birBu kart ise şarj eder diyor.
https://www.roboshop.com.tr/1s-15a-3.7-v-18650-lityum-li-ion-bms-pil-koruma-modulu
5 volt ile şarj arasına bir tane diyot seri bağlayıp 0.7 volt düşürülebilir.
Kesinlikle öyle ustam sadece deneme amaçlı pil takmadan p +p girişlerinden 5 volt cep telefonu şarj cihazı ile giriş verdim b +B- girişlerinden 5 voltu görünce bir daha takmadım p +p- ye TP 4056 bağladım elimde 4.2 v şarj cihazı olmadığı için şimdilik sorun yok gibi görünüyorİlk mesajdaki karta direk 5V uyguluyorsanız ciddi bir hata yapıyorsunuz. En fazla 4.2V uygulamanız gerekiyor. Bu kart sadece sarj ve deşarj voltajının/akımının limit dışına çıkmasına engel olur. Regülasyon yapmaz.
4.2v uyguladığınız taktirde hem şarj hem deşarj için kullanabilirsiniz.