Sayın bölüm yöneticisi Ali ustam ve candogan62 arkadaşım,
Buzdolabının ısı kaybının önlenmesi için alınacak tedbirler konusundaki tavsiyelere bir diyeceğim yok. Zaten her şey de istenildiği gibi. Kapı contalarının tam oturması, hava kanallarının önü, direkt güneş ışığına maruz kalıp kalmama konusunda hiçbir olumsuzluk yok. Buna rağmen, daha önce de yazdığım gibi dolabımı satın aldığım ilk günden itibaren termostatı hiçbir zaman max konumundan az da olsa minimum konumuna doğru getiremedim. Kapak bütün bir gece boyu hatta 13 - 15 saat hiç açılmadığı günlerde bile, alt bölme sıcaklığı, + 8 derecenin altına düşmüyor.
Satın aldığımın ilk aylarında yine evaporatör rezistansındaki arıza sebebiyle gelen teknisyenler bu parçayı değiştirdikten sonra, eğer yanlış hatırmıyorsam, dolabın gövde orta kısmındaki elektriki bağlantısı olmayan termostatın arka kısmındaki köpük elemanda bulunan deliğin yeter olduğunu kendi aralarında konuşmuşlardı. Acaba buradaki deliğin, daha az veya daha fazla mı olması gerekir diye düşünüyorum. Sorunumu bu açıdan da bir düşünür müsünüz.
İTÜ nün 1960 lı senelerdeki
Elektrik - radyo kurslarından sertifikalı kursiyerim. Buzdolabı değilse de teknik konularla yarım asırdır ilgiliyim.
Önemli bir ayrıntı : Üst bölmede sorun yok. Üflenen soğuk hava elle hissedilir derecede yeterli. Dışardan ayarladığım -18 derecelik soğukluğu -biriken karlanmayı eritme saatleri hariç- muhafaza ediyor. En fazla -14 dereceye kadar geriledikten sonra hemen telafi ediyor. Hatta - 18 derecelik konumda - 20 dereceyi bulduğu oldu. Bunu da üst bölmeye kontrol için koyduğum termometrede görüyorum. Dolabımın alt bölme sıcaklığı + 8 santigrad derecenin altına düşmeyince başka dolaplardaki durumu kontrol ettim. Kızımın nofrost Sıemens dolabında da alt bölme dijital göstergesi + 2 iken dolabın iç orta kısımlarında sıcaklık + 10 derece civarında.
Sayın Ali ustam ve üye arkadaşım ; siz de dolaplarınızın iç sıcaklığını termometre ile bir kontrol eder misiniz.
Teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.