Arkadaşlar 1990 yılında Bosch VSK 6010 model çamaşır makinasını gümrük mağazalarından aldım . Bu güne kadar önemli arızası olarak rulmanlarının ses yapması sonucu kazan rulmanlarını değiştirildi. Yaklaşık 8 yıl önce meydana gelmişti .Şu anda Çamaşır makinası kumanda verildiğinde başlangıç fonksiyonlarını yapıyor (Su alma işlemi+suyu ısıtma işlemi gerçekleşiyor ) Fakat Kazan döndürme işlemine geldiğinde bu işlem gerçekleşmiyor. Bosch yetkili servisinde gelen teknisyen Makinanın herhangi bir yerini açmadan ve ölçüm yapmadan Kazanı döndüren motorun arızalı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söylemiş maliyet olarakta 300 YTL talep etmiş.
Evden uzak olduğum için bu konuda evdekinlere yardım edemiyorum. Elektrik bilgisi olan biri olarak. Bu çamaşır makinasının muhtemel arızasının ne olabileceği konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Bu çamaşır makinasında kullanılan motorun tipi ne olabilir.
Evden uzak olduğum için bu konuda evdekinlere yardım edemiyorum. Elektrik bilgisi olan biri olarak. Bu çamaşır makinasının muhtemel arızasının ne olabileceği konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Bu çamaşır makinasında kullanılan motorun tipi ne olabilir.