Trollust
Üye
Selamlar değerli forum üyeleri benim 15 yıllık makinem ara sıra suyu atmadan programı bitiriyordu (program sonu ışığı yanıp sönüyor) suyu boşaltmak istediğimde boşaltma moduna aldığımda (sıkma ve durulama da aynı şekilde) röle sesleri duyuluyor fakat pompa motoru dönmüyor ve su boşaltmıyordu bende pompa kapağını açarak suyu elimle tahliye etmek zorunda kalıyordum ancak ondan sonra boşaltma modu çalışmaya başlıyordu ve pompa motoru dönüyordu. Aradan 2 ay geçti artık çok nadir suyu boşaltıyor geçen hafta beyinde ölçümler yaptım röleye paralel bağlanmış bir zener diyot arızalanmış röleyi kısa devreye düşürüyordu zeneri değiştim fakat sorun düzelmedi. Dün teknik servis çağırdık bosch teknik servisi değil adam 1 dakika baktı beyin arızalı dedi 700 tl istedi. Ertesi gün makinenin pompa motoru kapağını açıp boşaltma moduna alıp pompa motoru dönüyor mu diye kontrol ettim. Pompa motoru 1 saniye dönüp duruyordu sürekli 1 dakika sonunda program sonu ışığı yanıyordu(makinede su olmadığı için pompa motoru dönüp duruyor olabilir ve 1 dakikada bitebilir sadece size bildirmek istedim). Şuan 3 şeyden şüpheleniyorum beyin, pompa motoru ve prosestat (devre üzerinde takip ettiğimde pompa motorunun soketini taktığımız yollardan bir tanesi prosestatın pinlerinden birine gidiyor prosestatın da arızalı olabileceğinden şüpheleniyorum) çözüm önerilerinizi bekliyorum.