teomn06
Üye
Arkadaşlar mrb xxl bosch buzdolabım var sorunum ise biraz karışık Dolabımın motoru elimi fazla bekletemeyecek kadar sıcak oluyor çıt sesi geliyor çalışcakmış gibi oluyor çalışmıyor motor sürekli böyle duruyor kendisi sıcak ama çalışmıyor soğutma olmuyor evapta en ufak karlama yok bazende oluyor kendiğilinden çalışmış dolabı süper bi şekilde soğutmuş evaptaki borular tamamen kar tutmuş böyle 1-2 gün devam ediyor. Ben buzluğun kapağını açıp içine yarım kg et koydum diyelim 3*4 saat sonra baktığımda dolap soğutmayı kesmiş alarm veriyor motor sıcacık ve çıtlama sesi eliyor 2 kere art arda yapıyor belli aralıklarla ancak motor çalışmıyor 1-2 gün böyle gidiyor eğer fişten çekersen 4-5 saat sonra takarsam tekrar motor çalışmaya başlıyor veyada çekmeden sıcak bi şekilde bırakırsam bazen kendiliğinten tekrar çalışıyor servisi çağırdım geldi baktı motorda rölenin yanında termik olmadığını sadece rölenin kendisinin olduğunu söyledi gösterdi çıt sesinin kompresörün kendi içinde termik olduğunu söyledi inverter kartının da olmadığını söyledi bu işlerden biraz anlayan bir arkadaşımıda getirmiştim servisten önce oda öyle söylemişti servis geldiğinde dolabım çok güzel şekilde soğutuyordu abi bişey görünmüyor dedi ertesi gün dolap soğutmayı kesti servisteki arkadaşı aradım durumun aynı olduğunu söyledim motorun sıcaklığını sordu bende çok sıcak olduğunu söyledim sıcakken kalkış yapamadığını 1 saat fişten çekip birazdan soğuduktan sonra takmamı söyledi taktım ve motor çok güzel şekilde çalıştı servisteki arkadaşa söyledim ilk başta elektronik kartı ve evaptaki termikle sensörü değiştiriceğini olmassa motorun büyük ihtimalle arızalı olduğunu söyledi sizce durum ne olabilir arkadaşlar servisede faiş fiyatta para ödemek istemiyorum tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi başka prizde denedim aynı hareketleri yapıyor şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum