BTK Akademi'nin eğitimlerinden memnun musunuz?

Özellikle yazılım, yapay zeka gibi konularda detaylı eğitimlere sahip BTK Akademi'nin eğitimlerine katılan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Akademik seviyede olmasa da yine de kaliteli eğitimlere sahip olduğunu düşünüyorum. Burada verilen sertifikaların da en azından Türkiye'de geçerli olabileceğini düşünüyorum.

Az da olsa elektronik olarak STM32 ve Arduino dersleri de var. Eğitimlere katılan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Buradan eğitim alarak yazılım sektörüne adım atılabileceğini düşünüyor musunuz?

https://www.btkakademi.gov.tr/

Son düzenleme:
Bu konuda benim yorumum şöyle olacak. Eğitimler oldukça kaliteli ancak burada yer alan eğitimlerin de youtube, udemy vs gibi yerlerde de yer alan eğitimlerin bir sorunu var hepsi birbirinin tekrarı.
Mesela Arduino eğitimi her yerde aynı üzerine çok bir şey katan yok. C# kursları var hepsi birbirinin aynısı. Hatta bugün formda da bir konu açtım yanii bir c# ile elektrik sayacı okumak istiyorum nerdeyse kaynak yok. Bence Türkçe eğitim setlerinin büyük bir sorunu var. Yabancı dil bilmeyince de öylece ortada kalıyoruz.

Bir eğitim tutunca haliyle diğerleri bunu tekrarlıyor. Amaç para kazanmak olunca bunların birbirlerinden etkilenmemesi mümkün değil! Bu arada BTK Akademi'nin çok güzel İngilizce eğitimleri de var. A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar mükemmel hazırlanmış İngilizce eğitimlerini aldıktan sonra diğer eğitimlerinizi dilediğiniz platformdan İngilizce olarak da alabilirsiniz.

eğitimin kazancı para olunca bir şeyleri gerçekten öğrenmek çok zor. çünkü ticaretin mantığına aykırı. öğretim kurumu/öğretmen = mandıra ve sahibi/çalışanı. öğrenciler ise süt veren ineklerdir.
BTK Akademi'deki eğitmenler çoğunlukla gönüllüler. İlk furya için belki para teklif etmişlerdir ancak bu sabit paradır, izlenme oranıyla değişecek bir mebla değil! Udemy ve diğer platformlar konusunda haklısın ve o platformlarda zaten doğru düzgün eğitim bulmak da çok zor.

İnek benzetmen biraz iddialı olmuş. Herkes kendine göre haklı ancak Türkiye şartlarında bedava eğitimi bu kalitede bulmak bence büyük şanstır.

İnek benzetmen biraz iddialı olmuş
abartı mı? özel okul ile devlet okulunu karşılaştır istersen. paralı ve şişman ineklerin sütünden gravyer peyniri yapıyorlar. yerli malı ineklerden yoğurt, ayran, tereyağ, kaymak ve lor peyniri yapıyorlar. özel ders veren öğretmenlerde tanıyorum merak etmeyin.

Paralı okullar nispeten devlet okullarına göre daha iyi eğitim veriyor. Şimdi parayı veren de memnun ve büyük ihtimalle parayı alanlar da memnunlar. Öğrencilere sorsak muhtemelen onlar da memnunlardır. Şimdi öğrencilere inek diyerek neyi eleştirmiş oluyorsun? Hiçbir şeyi... Sadece laf kalabalığı yapıyorsun. Elbette eğitimin paralı olmasından yana şikayetlerimiz olabilir. Herkes için eşit ve ulaşılabilir kaliteli bir eğitim ideali için bir şeyler karalasan daha çok hora geçer.

Paralı okullar nispeten devlet okullarına göre daha iyi eğitim veriyor. Şimdi parayı veren de memnun ve büyük ihtimalle parayı alanlar da memnunlar. Öğrencilere sorsak muhtemelen onlar da memnunlardır. Şimdi öğrencilere inek diyerek neyi eleştirmiş oluyorsun? Hiçbir şeyi... Sadece laf kalabalığı yapıyorsun. Elbette eğitimin paralı olmasından yana şikayetlerimiz olabilir. Herkes için eşit ve ulaşılabilir kaliteli bir eğitim ideali için bir şeyler karalasan daha çok hora geçer.
Paralı okullardaki öğretmenlerin çoğu atanamadığı için hayal kırıklığı yaşayan, işletme sahibinin pardon okul sahibinin vereceği üç kuruşa mecbur kalan , öğrencisi bir nevi müşteri olduğu için doğru dürüst öğrenci öğretmen ilişkisinde sorunlar yaşayan insanlar. Bu kadar sorundan iyi eğitim çıkar mı? Bence zor.

Paralı okullardaki öğretmenlerin çoğu atanamadığı için hayal kırıklığı yaşayan, işletme sahibinin pardon okul sahibinin vereceği üç kuruşa mecbur kalan , öğrencisi bir nevi müşteri olduğu için doğru dürüst öğrenci öğretmen ilişkisinde sorunlar yaşayan insanlar. Bu kadar sorundan iyi eğitim çıkar mı? Bence zor.
Hangi meslek dalındakiler yaptığı işten memnun ki öğretmenler memnun olsun. Her işin bir zorluğu var. Kimisi iyi hoca ve para için özel ders için özel okullarda çalışıyor. Kimi de erken yaşta başlayıp kendini devlet okulundakilere göre daha fazla geliştirme olanağı buluyor. Bence öğretmenlerle ilgili bir sorun pek yok hatta devlet okulundaki öğrenciler daha disiplinsiz ve tehlikeli olduklarından öğretmenler daha zor durumdalar.

Forum istatistikleri

Konular
133,405
Kullanıcılar
459,342
Son üye
Muhammed Salih

Yeni konular

Geri