engineer29
Üye
Kardeşim bu teknik bir konu. Ben sana ispatlarım eklenip eklenmediğini. Ama sen kafanı çalıştırıp şöle bi araştırma yapsan da ben 2 saat sana anlatmaktan kurtulsam!
Direkt olarak "elektrik faturanızı az ödeyin" yaz google'a.. piyasada satılan küçük kompanzasyon cihazlarını göreceksin. O zaman sorarsın kendine " he yav harbiden madem bu reaktif güç bedeli faturaya eklenmio da bu cihazlar nasıl faturayı düşürüo?? " diye sorarsın kendine.
Ha buradaki mantık şudur.( Elektrik Mühendisi arkadaşlara sölüyorum. Diğer vasıflar anlamaz.)
Kompanzasyon sistemleri reaktif akımı karşılamak amacı ile kurulur. Bu sayede tedaş'dan reaktif akım çekmezsin. Bu sanal bir akım'dır. Kompanzasyon sistemi ile kendin de üretebilirsin yani. Ayrıca bu tedaş'ın da işine gelen bi durum. Bu sayede onların enerji nakil hatlarındaki verimlilik de artmış oluyor. Çünkü nakil hattı ayrıca tüketiciye reaktif akım sağlamaktan kurtuluyor.!!
madem anlamadın bide senin makaleden anlatayım.
yukarıdaki formülde harmonik bozukluğu yok ise THD=1 olur dolayısıyla pf=cosq oluyor.
daha düne kadar mekanik sayaçlar varken güç faktörü = cosq idi
ne zaman digital sayaçlara geçildi.. iş değişti.. harmonik bozukluklar olaya epeyce girdi.. TDH=1 olarak kabul edilmiyor artık. Sonuç olarak formül ortada.. Demişsin ya güç faktörü başka bişey cosq başka şey. NASIL BAŞKA ŞEY!!
oformüle göre( doğru ya da yanlış)evet m=1
yalnız THD sıfır olursa 1/0=sonsuz olur. formüle göre de 1+sonsuz = sonsuz olur. O zaman limit giderken 0 dan sonsuza gibi bi hesaplama içine girilir bunun da sonucu ne olur bilmiyorum..
ama THD sonsuz olursa 1/sonsuz= sıfır olur formüle göre de 1+0 = 1 olur
turizm belgeli bir otelin elektrik faturasında aktif enerji olarak sadece T1 okunuyor ,endüktif enerji okunuyorikapasitif enerji okunmuyor
oran t1 e göre hesaplandığı için cezaya girmiş oluyor
bu fatura yanlış değilmi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?