Bu iş fikri mantıklımı

yusuf000

Üye
SELAMÜN ALEYKÜM
Bu forumda yeniyim ve ilk mesajım bu yüzden kusurum varsa şimdiden kusura bakmayın.

Arkadaşlar şuanda zaten alüminyum ve saç işinde çalışıyorum.mesela 1 örnek veriyim malları istediğiniz profilde makina kesiyor ve küçük pres makinasında delik açılıp ve bi çıkıntı yapıyor profile,delik açılcaksa delik açılıyor,çapak alıncaksa çapak alınıyor,diş çekilcekse çekiliyor sonrasında krom kaplama ise krom kaplanıyor veya boyancaksa boyanıp montajlanıp kutulanıp satışa gidiyor vs.

Benim aklımdaki iş fikri ise şuanda sadece delik açıp çapak temizlenip diş çekme işini 5 kişi yapıyoruz bende diyorumki bu kadar eleman bu işi yapacağına bu işleri ben kendi dükkanımda yapim tanesine tl hesabından atıyorum 5tl ve işletmeye yapılmış hazır bir şekilde verim onlara sadece krom kaplama yapılacak ise kaplama boyancaksa boya yapması ve montajlancaksa montajlanıp kutulaması kalsın diyorum.sizce mantıklımı bu iş fikri aklımdaki soru işareti müşteri bulunurmu istanbulda yaşıyorum.
Örnek 1. Ve 2. Görseldeki tarz makinalar kullanıyoruz bende 1. Görseldeki bu tarz makinadan 3 adet alsam tek başıma yapmayı düşünüyorum başlangıç olarak.yapay zeka sordum elektrik faturası 5360 tl gelir dedi ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem tabi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260917_010205_Google.webp
    Screenshot_20260917_010205_Google.webp
    109.7 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20260919_002148_sahibinden.webp
    Screenshot_20260919_002148_sahibinden.webp
    92.1 KB · Görüntüleme: 11
güzel insan, genç adam, insan hayal ettiği sürece yaşar ve sakın hayal kurmaktan vazgeçme. şimdi öyle bir soru sordun ki... cevapların hepsi zor. ben sesli düşüneyim, sen kafana basanlar üzerinde düşün.
şimdi bir iş yeri, metal işliyor (işleri anlatmayı pas geçtim) fabrika türevi bir yer ki birden fazla bant/bölüm var. işyeri performansı iyi olmalı ki çapak temizlemeye 5 personel çalıştırıyor. şimdi bu iş yeri sahibi işlerini hızlandırıp " " daha çok iş çıkarmak yerine ne yapmalı? bantların birini veya bir kaçını taşerona vermeli değil mi? veya ek bina yeni bant ve personel arttırımı. bu durumda işyeri sahibi olarak hangisi avantajlı onu muhasebecisiyle karar verir. bu arada sen taşeron olarak bu işi yapabilmen için, ilk önce iş yerini açıp bu konu üzerinde etiket ve referans sahibi olman gerekir. işyeri sahibine (eski patronuna) bu işlerini ben yapayım demekle bu işler olmaz. ben kafamdakileri döktüm. sen biraz toparla ne sonuç çıkacak ben de merak ettim.

güzel insan, genç adam, insan hayal ettiği sürece yaşar ve sakın hayal kurmaktan vazgeçme. şimdi öyle bir soru sordun ki... cevapların hepsi zor. ben sesli düşüneyim, sen kafana basanlar üzerinde düşün.
şimdi bir iş yeri, metal işliyor (işleri anlatmayı pas geçtim) fabrika türevi bir yer ki birden fazla bant/bölüm var. işyeri performansı iyi olmalı ki çapak temizlemeye 5 personel çalıştırıyor. şimdi bu iş yeri sahibi işlerini hızlandırıp " " daha çok iş çıkarmak yerine ne yapmalı? bantların birini veya bir kaçını taşerona vermeli değil mi? veya ek bina yeni bant ve personel arttırımı. bu durumda işyeri sahibi olarak hangisi avantajlı onu muhasebecisiyle karar verir. bu arada sen taşeron olarak bu işi yapabilmen için, ilk önce iş yerini açıp bu konu üzerinde etiket ve referans sahibi olman gerekir. işyeri sahibine (eski patronuna) bu işlerini ben yapayım demekle bu işler olmaz. ben kafamdakileri döktüm. sen biraz toparla ne sonuç çıkacak ben de merak ettim.
Ustam öncelikle vakit ayırıp ilgilendiğin için teşekkür ederim.evet muhasebeyle konuşma kısmı nedense aklıma hiç gelmedi siz diyince kafama dıng etti doğrusu.illa şuanda çalıştığım yer olmasına gerek yok ama çok mal çıktığı için ve oradakilerle en azından biraz samimi olduğum için aklıma ilk olarak orası geldi.ve şuan daha yaşım 17 ve istediğim rakamda bir birikimim/sermayem olmadı daha bu dediklerimi ALLAH nasip ederse 1 sene sonra gerçekleştirmek istiyorum.çalıştığım yerdeki bitişiğimizdeki ustayla ve sahibiyle bu aklımdan geçenleri söyleyince onlarda mantıklı buldu ama oranın sahibide ilk olarak müşteri önemli dedi dükkanı açması kolay dedi.bende bu forumu buldum burası iş ile ilgili daha bilgili kişilerle olduğu için bakalım artık.

dükkanı açması kolay dedi
burası kuyruklu yalan. üretim yapmıyorsun mal işleyeceksin. üretim yapıyor olsan bile sermaye lazım. sadece mal almak, iş yeri için demirbaş olsa bile makine almak, sermaye gerektirir. piyasada etiket yapıp referans alabileceğin duruma kadar dayanmak için sermaye gerekli. kira elektrik kendi boğazın varsa personel giderleri sermaye demektir. yani kolay dedikleri şey aslında en zor olan şey.

burası kuyruklu yalan. üretim yapmıyorsun mal işleyeceksin. üretim yapıyor olsan bile sermaye lazım. sadece mal almak, iş yeri için demirbaş olsa bile makine almak, sermaye gerektirir. piyasada etiket yapıp referans alabileceğin duruma kadar dayanmak için sermaye gerekli. kira elektrik kendi boğazın varsa personel giderleri sermaye demektir. yani kolay dedikleri şey aslında en zor olan şey.
Yani benim dediğim iş modelinde aslında pek bi gider yok gibi gözüküyor bir ürün üretmicem için sadece yarım olan bir işi hazır duruma getiricem.Tabi şuanda düşünce olarak böyle geliyor olabilir eğer olurda dükkan açar isem ozaman nasıl olur orasını bilemeyiz tabiki.eleman almak gibi bir düşüncem yok nede olsa yapacağım işleri biliyorum ama hızlıda olmam lazım bende eleman almak yerine geceye kadar daha çok çalışırım diye düşündüm.ama aslında bir yandanda haklı dediği çünkü benim fikrimdeki iş modelinde ben mal üretmicem ben müşterinin malını hazır hale getiricem amacım bu şekilde yani müşteri olmaz ise benimde işim olmaz.

pek bi gider yok gibi gözüküyor
işyeri senin mi? sanırım değil. kirası stopajı, senin yemek paran, ulaşım giderlerin, bir de elektrik su var. bunlar arkanı dayanak olacak sermaye ile olur. tek başına çalışmak her zaman kolay olmayabiliyor. kötümser gibi görünüyorum ama gerçekler acıdır.

işyeri senin mi? sanırım değil. kirası stopajı, senin yemek paran, ulaşım giderlerin, bir de elektrik su var. bunlar arkanı dayanak olacak sermaye ile olur. tek başına çalışmak her zaman kolay olmayabiliyor. kötümser gibi görünüyorum ama gerçekler acıdır.
İşyeri tabiki kiralık olur 13,000-18,000 arası yemek olarak tutumlu birisi olduğum için yemeğe heleki pek para harcayan biri değilim şuanda bile evden getiririm neredeyse hergün.ulaşım olarak çevremdekş dükkanlara bakıyorum ulaşım ücretide yok diyebiliriz.elektrik olarak yapay zeka eğer doğru dediyse 5 küsür ediyor makinanın elektrikleri hepsi aynı anda çalışırsa oda eğer aydınlatmanın elektriği ne kadar olur orasını bilmiyorum ama az birşeydir diye tahmin ediyorum.yani açıkcası 35,000 tl gibi birşey sadece gider oluyor vergi muhasebede dahil yapay zekanın dediklerine göre ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem orasını tabi.mal olunca günde ortalama 1600 adet filan ürüne delik açıyorum sanırım günde (çapak alma diş çekme dahil değil) bu kadar daha onlarca kasada var yani aslında eğer şuan çalıştığım yerdeki işi ben yapar isem tek başıma kendi dükkanımda çok çok iyi gözüküyor ama vakit olarak tek başıma olur isem eğer malları vaktinde yeriştirebilirmiyim acaba.ya tabi şuanda bunlar bana çok kolaymış gibi gözüküyor ama eminimki göründüğü gibi kolay değildir uğraştırıcıdır ama en azından aklımda bilgi olarak kalması için şimdiden birşeyler öğrenmek istiyorum açıkcası.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,253
Son üye
Süleymanezell

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri