Bu kadının Çarpılmadan nasıl oraya çıktığını açıklayabilirmisiniz

kontaktor

Üye
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
43
Esrar içince elektrik direğini köprü sandı! | Mynet Haber

Haber okurken gördüm. gördüğüm kadarı ile yüksek gerilim direği o tırmandığı

çarpılmadan oraya nasıl tırmanmış anlayamadım.

anlayan biri varsa bana açıklayabilrimi?

aklımda tek cevap hatta enerji olmadığı.

elektrik-diregi.jpg


Çek Cumhuriyeti’nde esrar içen kadın köprü sandığı elektrik direğine tırmandı.

İki saat boyunca elektrik yüklü tellere tutunan kadın yardım ekipleri tarafından kurtarıldı. Çek Cumhuriyeti’de esrar içen kadın gördüğü halüsinasyonların etkisiyle köprü sandığı elektrik direğine tırmandı.
İki saat boyunca elektrik yüklü tellerde sallanan 21 yaşındaki kadın acil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Ntvmsnbc'nin haberine göre kimliği açıklanmayan kadının olayı yara almadan atlattığı bildirildi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
haberde iki saat boyunca elektrik yüklü tellere tutunarak diyor.

buna şaşırdım.
 
Eğer teller elektrik yüklü ise 2 saat boyunca elektriği kesmeyi kimse akıl edememişmi.Bence haber yanlış tellerde enerji yoktur.
 
zaten haberlerde öyle söylemese nasıl yankı bulacak? hani yukardan falan düşse sadece bir iletkene tutunup kalsa neyse diyecem de.. ayrıca enerji varsa farklı potansiyellerde bulunan noktalara değip öyle kalması imkansız..
 
ARKADAŞLAR HABER NASIL HAZIRLANIR BİLEN VARMI? muhabir kısa bir araştırma yapar sonra kafasında eklemer yapar vs basım öncesi birazdaha düzeltme ve ekleme sonuç enerjisiz hat enerjilenir o hatta enerji olsa çok tan hakkın rahmetine kavuşurdu hat enerjisiz :)
 
Direği doğrudan toprağa zemine,yani yere bağlı düşünürsek(Topraklanmış bir direk) ancak ya helikopterle yukardan faz olan tele direk,başka tele değmeden düşmesi veya akrobasik bir hareketle(Bunun oldukça zor ve gerçekleşmesi zor olan bir yanı da var) direkten önce bir ayağını,sonra diğerini uzatmadan,yani direk olarak faz geçen tele geçmesi(Zıplama veya suni bir yolla) gerekir.Aksi hallerde,kuşların bile bazen yüksek gerilimin faz ve nötürüne,toprak güvenlik teline değerek ölebilmesi gibi anında kömür olup yanması,hayatını kaybetmesi gerekiyordu.İyice düşünülürse eğer,mantık dışı bu olayın sn.meraklı elektrikçi'nin de belirttiği üzere dikkat ve ilgi çekmek esaslı bir medya oyunu olduğunu düşünüyorum.Elektrikler kesik değilse eğer,başka bir mantıklı açıklaması aklıma gelmiyor doğrusu..
 
çarpılmıştır da o kafayla bi etki yaratmamıştır 34.5kv :)))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,995
Kullanıcılar
450,957
Son üye
UMUT0101

Yeni konular

Geri
Üst