Merhaba arkadaşlar gecen atelyede elime böyle bir warttli direnç geçit 2kademeli olctugum
sonuç 1.devdevre 28 kohm
2.devrede 38k
Resimdeki gibi baştaki uc la sondaki uc koprulu bu nerde kullanılır bilgisi olan varmı
Buradan yaşınıza ulaşabiliyoruz sayın binbaşı. Bahsettiğiniz yıllarda ben yeni doğmuştum. Saygılarımla.Selenyumun kullanılmasından daha az önceki, bakır-bakır küpri oksit çiftli,daha az verimli,ama işe de yarayan,aküyü ayni silisyum,selenyumlu doğrultucu gibi şarj edip de doldurabilen, tıpkı üst resimdeki gibi bir doğrultucuyu, Edirne'deyken (Üniversitede öğrenciyken) "Mutlu akü bayii/şarj dükkanı" ortak olan,sürekli hobi olarak akü satın aldığım bir yerde,çok samimi olduğum akücü bunları (Redresörünün kapağını açıp) bana gösterirken çok iyi görmüştüm.
Hatta bu akücünün tam dalga/yarım dalga doğrultma ile ilgili yeterli bilgisi,bunları bu yolla şarj ederken sadece pratik yoldan yapabilme becerisi olup,pek de teorisi olmadığından,elektrik endüstri meslek kitaplarındaki bazı yarım dalga/tam dalga doğrultma elektrik şemalarını kağıda çizip kendisine vermemi çok rica etmişti,o yıllarda.Yani 1983-1984 arasındaki meşhur 80'li olan yıllarda.Kolay gelsin.
Selenium diode yazıp görsellere göz at kendin gör.Buraya resim ekleyemedigim için uplad
ettim telefondan zor oluyor ölçü aletiyle diyot kademesinde ölçüm yaptım bana diyot gibi sonuç vermedi ölçüm sonucu parçanın üzerinde rumuz kod da yok olsaydı datashetine b akacaktim olmadı buraya yazdık şimdi bu köprü diyot kaç amper dir @binbaşı bey baştaki uc la sondaki uc köprülü o nasıl oluyor peki